Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Αιχμές για τον Δήμο Νάουσας από τον Δ.Σιδηρόπουλο

14-04-2011-22Αιχμές για τον Δήμαρχο Νάουσας και τον τρόπο χειρισμού από τη δημοτική αρχή του ενιαίου δήμου θεμάτων που αφορούν τον πρώην Δήμο Ανθεμίων άφησαν ο πρώην δήμαρχος Ανθεμίων κ. Δημήτρης Σιδηρόπουλος και οι πρώην στενοί του συνεργάτες κ.κ. Χρ. Στογιάννης, Δ. Κυριακίδης, Χρ. Βασιλειάδης, Σ. Κερεμίδου, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο κ. Σιδηρόπουλος το 
απόγευμα της Τετάρτης στο ΚΑΠΗ Κοπανού.


Στη συνέντευξη παρέστησαν και ο πρώην δήμαρχος Ειρηνούπολης κ. Αθανάσιος Σπαθόπουλος, όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νάουσας (από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας της Ι. Ιωσηφίδου) κ.κ. Ι. Παρθενόπουλος και Γ. Παπαθεοδώρου.

Ο κ. Σιδηρόπουλος υπεραμύνθηκε του έργου που επιτέλεσε η πρώην δημοτική αρχή Ανθεμίων και εξέφρασε της ενστάσεις του για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος του νέου Δήμου Νάουσας για το 2011. Όπως υποστήριξε ο ίδιος και οι πρώην συνεργάτες του, πολλά έργα του πρώην Δήμου Ανθεμίων δεν εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα παρότι είχαν συμβάσεις, αλλά και ότι δεν αξιοποιήθηκαν πολλές μελέτες που άφησε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ο πρώην δήμαρχος υποστήριξε ότι η απελθούσα δημοτική αρχή έκανε χρηστή διαχείριση και, μάλιστα, άφησε ταμειακό υπόλοιπο 910.000 ευρώ. Επίσης, είπε ότι η πρώην δημοτική αρχή παρέδωσε στη νέα έναν κατάλογο με συμβασιοποιημένα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ, από τα οποία ελάχιστα εντάχθηκαν στο Τεχνικό Πρόγραμμα του νέου Δήμου, αλλά και μελέτες έργων συνολικού ύψους 19 εκ. ευρώ. Ο κ. Σιδηρόπουλος υποστήριξε ότι με μελέτες της πρώην δημοτικής αρχής (που έγιναν μέσω της Διαδημοτικής ΔΕΥΑ) κατέθεσε η διοίκηση Καραμπατζού πρόταση για το αποχετευτικό Κοπανού και Επισκοπής, εκφράζοντας ταυτόχρονα την κριτική του για τη μη ένταξη της μελέτης του βιολογικού και του εσωτερικού και εξωτερικού δικτύου του οικισμού Πολλά Νερά. Ακόμη, ο πρώην δήμαρχος εξέφρασε την ενόχλησή του για την ενέργεια του κ. Καραμπατζού να αναθέσει σε εξωτερικό δικηγόρο τον έλεγχο της σύμβασης για την επένδυση των φωτοβολταϊκών, υποστηρίζοντας ότι είναι συμφέρουσα για το Δήμο και θα αποφέρει κέρδος 700.000 ευρώ για 25 χρόνια.

Ο κ. Στογιάννης υποστήριξε ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής έχει πολλές ανισότητες και δεν περιλαμβάνει πολλά συνεχιζόμενα έργα. Ενώ διαμαρτυρήθηκε για τη «λάσπη» που, όπως είπε, εκτοξεύεται το τελευταίο διάστημα κατά του επιτελείου του πρώην δημάρχου, απορρίπτοντας τις σχετικές κατηγορίες και σημειώνοντας ότι αυτές αποσκοπούν στη σπίλωση της πρώην δημοτικής αρχής. Ο κ. Κυριακίδης υποστήριξε ότι η νέα δημοτική αρχή όχι μόνο δεν έβαλε νέα έργα, αλλά σταμάτησε κι αυτά που ήταν σε εξέλιξη. Η κ. Κερεμίδου έθεσε ερωτήματα για έργα στην Επισκοπή, αναρωτόμενη πού πηγαίνουν τα λεφτά των Ανθεμίων και γιατί δεν εντάσσονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα έργα δρομολογημένα από τον πρώην δήμο Ανθεμίων.
Μακεδονική

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...