Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011

«Η Επιστήμη… της Λαμπρής» Νέα σειρά πειραμάτων και δραστηριοτήτων, στη ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥΑυτό το Πάσχα, η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας σας προσκαλεί στην «Επιστήμη... της Λαμπρής», από τις 27 Απριλίου έως την 1η Μαΐου! Αυγά, κεριά, εκρήξεις και «θαύματα» σε μια φαντασμαγορική επίδειξη πειραμάτων και σε «εκρηκτικές» δραστηριότητες. Μάθετε όλα τα μυστικά που κρύβονται πίσω από τα έθιμα της εορταστικής περιόδου και εντυπωσιάστε τους φίλους σας με τα μυστικά της επιστήμης!

Πειράματα
Ώρες 13:30 – 14:10 (προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)
Βαμμένα κόκκινα αυγά…κάθε Πάσχα! Αντί για τις συνηθισμένες χημικές βαφές αυγών, χρησιμοποιούμε φυσικές χρωστικές. Βάφουμε τα αυγά μας με κόκκινο λάχανο και κρεμμυδόφυλλα και όχι μόνο... Θα δείτε επίσης πώς μπορούμε να φτιάξουμε αυγά που φθορίζουν και… ξεχωρίζουν!

Κεριά και λιβάνια: Το Πάσχα τα κεριά έχουν την τιμητική τους. Μέσα από απίθανα κόλπα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους μαθαίνουμε περισσότερα για τα κεριά και τον τρόπο λειτουργίας τους.
Μουσική… η εορταστική: Μάθετε για τη μουσική απ’ την Ανατολή ως τη Δύση. Πώς γεννήθηκε η Δυτική μουσική και τι σχέση έχει με τα μαθηματικά;
Χημεία… η εκπληκτική: Μικρά χημικά «θαύματα», που θα σας κάνουν να μην πιστεύετε στα μάτια σας. Οι εκπληκτικές ιδιότητες των υγρών που αλλάζουν αναπάντεχα! Δεν είναι μαγεία… αλλά Χημεία.
Απόψε κάνεις μπαμ! Θα απολαύσετε τα δικά μας σπιτικά πυροτεχνήματα με τη βοήθεια της χημείας και της φυσικής. Λάμψεις, κρότοι και αυτόματη ανάφλεξη.

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους
Ώρες 16:30 έως 17:30 (προτείνεται για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)
Πασχαλινές χειροτεχνίες (Origami): Ένα ψαλίδι κι ένα φύλλο χαρτί αρκούν για να κάνουμε πολύ όμορφα, και εντυπωσιακά διακοσμητικά, που κανένας δεν θα πιστεύει ότι είναι τόσο εύκολο να τα φτιάξεις!
Πασχαλινό Φαναράκι: Εκτός από παραδοσιακό έθιμο, το φαναράκι μπορεί να αποτελέσει και μια εξαιρετικά ωραία κατασκευή. Ελάτε, λοιπόν, να φτιάξουμε μαζί και να διακοσμήσουμε το φαναράκι μας!

Παράλληλα με την ενότητα «Η επιστήμη... της Λαμπρής» συνεχίζονται και οι:
Μικρές Ιστορίες Επιστήμης
Νεύτωνας: «… υποθέσεις δεν κάνω!»
Ώρες 15:30 έως 16:00 (προτείνεται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες)
Με την αφήγηση αυτή θα ταξιδέψουμε στο 17ο και 18ο αιώνα και θα παρακολουθήσουμε τη ζωή και τα έργα του Ισαάκ Νεύτωνα, του πιο σημαντικού φυσικού φιλοσόφου στην ιστορία της επιστήμης. Ο άνθρωπος που προσπάθησε να ξεκλειδώσει τα μυστικά του σχεδίου του Θεού και να ενώσει με αόρατες δυνάμεις τα ουράνια σώματα θα αποκαλυφθεί μέσα από μία συναρπαστική ιστορία. Γιατί θεωρήθηκε ως ο θεμελιωτής της σύγχρονης φυσικής, αλλά και ο μεγαλύτερος ηττημένος στη μάχη που επέλεξε να δώσει; Αυτά και άλλα πολλά για έναν άνθρωπο που είπε… «είδα πιο μακριά, επειδή πάτησα σε ώμους γιγάντων»!

Σημείωση: Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση, μπορείτε να τις παρακολουθήσετε με το εισιτήριο της Διαδραστικής Έκθεσης. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...