Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ ΣΤΟ ΙΚΑ: ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥΣ




Παρέμβαση στον διοικητή του ΙΚΑ κάνει με επιστολή του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βέροιας θίγοντας ένα καίριο ζήτημα που αφορά στη ταλαιπωρεία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ. Οι εργαζόμενοι γίνονται μπαλάκι, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΚ Βέροιας στην επιστολή που είναι:«Κύριε Διοικητά,

Σε ανοικτή επιστολή σας στις 18/2/2011 προς την σύνοδο των ιατρών του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που απευθύνατε, γνωστοποιείτε ότι οι ιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ μπορούν παράλληλα να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα ιδιωτικά τους ιατρεία στο σύνολο των ασφαλισμένων το ΙΚΑ -ΕΤΑΜ.
Στην επιστολή σας επίσης γνωστοποιείτε ότι οι ασφαλισμένοι του ιδρύματος για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας μπορούν να απευθύνονται:

>Στις μονάδες υγείας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με ραντεβού στο 184
>Σε συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ &ΟΑΕΕ των οποίων τα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στις υπηρεσίες υγείας του Ιδρύματος και παρέχονται από τα ΚΕΠ και το 184.

Το τελευταίο διάστημα ως δικαιούχοι περίθαλψης υπηρεσιών υγείας από το ΙΚΑ -ΕΤΑΜ και ενώ είμαστε οι ΜΟΝΟΙ που καταβάλλουμε τις εισφορές μας στο ίδρυμα γινόμαστε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης που την ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ .
Ασφαλισμένοι που απευθύνονται στο 184 του κλείνουν ραντεβού για μετά από 2-3 μήνες, επειδή ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να περιμένει επισκέπτεται ιατρό του ΟΠΑΔ ή ΟΑΕΕ που είναι στη λίστα του Ιδρύματος κατόπιν με την απόδειξη πληρωμής του ιατρού απευθύνεται στις υπηρεσίες του Ιδρύματος και εισπράττει την άρνηση για πληρωμή του ποσού που του αντιστοιχεί.
Η αιτιολογία των υπηρεσιών είναι ότι η επίσκεψη στον ιδιώτη ιατρό πρέπει να γίνει σε ώρες που το ιατρείο του ΙΚΑ δεν λειτουργεί. Κύριε Διοικητά,

Αυτή η απαράδεκτη τακτική μετατροπής του ασφαλισμένου σε μπαλάκι ανάμεσα στο Ίδρυμα και τους ιδιώτες ιατρούς πρέπει άμεσα με δική σας παρέμβαση να σταματήσει.
Το Ίδρυμα μπορεί να εξυπηρετήσει τους ασφαλισμένους ή όχι;
Αν μπορεί καλώς αν όχι τότε θα πρέπει να είστε συνεπείς με την διακήρυξη σας ότι« οι ασφαλισμένοι δεν καταβάλλουν κανενός είδους

αμοιβή στους συμβεβλημένους ιατρούς...
Το κόστος της επίσκεψης θα καταβληθεί από το ΙΚΑ -ΕΤΑΜ» ( ανοικτή επιστολή προς την σύνοδο ιατρών ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ18/2/2011).
Ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Βέροιας
Ταχματζίδης Δημήτρης»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...