Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ζευγάρι κάνει απεργία πείνας ζητώντας δουλειά

Ζευγάρι κάνει απεργία πείνας ζητώντας δουλειά




Απεργία πείνας πραγματοποιεί από την Παρασκευή ένα ζευγάρι στην κεντρική πλατεία της Καβάλας με αίτημα την ανεύρεση εργασίας.
Πρόκειται για τον 60χρονο Λάζαρο Παπαδόπουλο και τη 40χρονη σύζυγό του, Φρειδερίκη Τόκα, οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής έστησαν μια σκηνή σε μια άκρη της πλατείας Ελευθερίας και σήκωσαν ένα πανό, με το οποίο κάνουν γνωστό ότι ξεκίνησαν απεργία πείνας.

Η σκηνή απομακρύνθηκε λίγη ώρα αργότερα μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα, ενώ το ζευγάρι μεταφέρθηκε στην αστυνομία, όπου έγινε εξακρίβωση στοιχείων και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.
Ωστόσο, το ζευγάρι συνεχίζει την απεργία πείνας για τέταρτη συνεχή ημέρα.
Οι δύο μεσήλικοι από την Παρασκευή κοιμούνται στις κερκίδες του διαμορφωμένου ανοιχτού θεάτρου στην πλατεία και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω αν ο δήμος ή οποιοσδήποτε άλλος φορέας δεν τους δώσει δουλειά.

Ο 60χρονος άντρας και η 40χρονη γυναίκα δηλώνουν πως βρίσκονται σε απόγνωση, αφού και οι δυο είναι περισσότερα από τέσσερα χρόνια άνεργοι, ενώ πριν από λίγες μέρες, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού όπου διαμένουν τους γνωστοποίησε πως θα τους κάνει έξωση, αν δεν καταβάλουν τα επτά νοίκια που του χρωστούν.

Ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι αναγνωρίζει την άσχημη κατάσταση των δυο συμπολιτών του, αλλά επισημαίνει πως ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να απασχολήσει προσωπικό αυτό το διάστημα. Σε λίγο καιρό, σημειώνει, και εφόσον υλοποιηθούν οι εξαγγελίες της υπουργού Εργασίας Λούκας Κατσέλη, θα υπάρξει η δυνατότητα απασχόλησης ανέργων σε δημοτικές επιχειρήσεις.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...