Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ερχονται οι hi-tech πόλεις

 ΕΣΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;;; ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΔΕΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΩΝΟΥ ΤΟΥ;;; ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΑΤΖΕΝΤΑ 21;;;; ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΕΙΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΕ;;;


Η ΡΑΣΙΑ ΦΕΝΤΕΡΑΤΣΕ(Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ) ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΠΟΛΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΔΥΝΑΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΤΗΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ… ΘΑ ΒΡΕΧΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΑΝΤΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ ΣΕ ΚΟΝΤΕΙΝΕΡΣ CLUB K ΩΣ ΤΟΤΕ ΠΙΝΩ ΧΑΛΑΡΟΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΟΣ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΟΥ ΝΤΑΣΦΙΝΤΑΝΙΑ!!!!

Οι πόλεις του μέλλοντος είναι ήδη εδώ! Υποδομές όπως το δωρεάν Wi-Fi, δρόμοι αποκλειστικά για την κυκλοφορία των μέσων μαζικής μεταφοράς και ο σχεδιασμός για εκμηδένιση της εκπομπής ρύπων δεν είναι πια υποσχέσεις βγαλμένες από την επιστημονική φαντασία, αλλά προτεραιότητες άμεσης εφαρμογής.
Η πόλη Μασντάρ, που απέχει λίγα χιλιόμετρα από το Αμπου Ντάμπι, θα είναι μια σύγχρονη πόλη και αναμένεται να λειτουργεί άρτια μέχρι το 2020. Ο σχεδιασμός προβλέπει την πλήρη ανακύκλωση του νερού και την καθολική απαγόρευση «βρόμικων» αυτοκινήτων καθώς οι μετακινήσεις θα γίνονται από υπόγειο μετρό που θα τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρίες.
Παρόμοιες οικολογικές κινήσεις γίνονται και στην Κίνα. Συγκεκριμένα, στα βόρεια της χώρας, στην πόλη Ντεζού, έχει δημιουργηθεί μια «ηλιακή κοιλάδα», όπου ο δημόσιος φωτισμός και οι θερμαινόμενες πισίνες τροφοδοτούνται ενεργειακά από τον ήλιο, ενώ το 80% των κτιρίων έχουν ηλιακούς.
Οι μετακινήσεις και κυρίως το μποτιλιάρισμα είναι μια από τις μεγαλύτερες πληγές των σύγχρονων πόλεων, ειδικά στην Κίνα, που είναι η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Στις πόλεις με παλιές υποδομές επιχειρούνται πιο ήπιες παρεμβάσεις, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή σχεδίου sharing ποδηλάτων με «στόλο» που ανέρχεται ήδη στα 50.000 ποδήλατα για δημόσια χρήση, σε ολόκληρη την Κίνα.
Την ίδια ώρα στην Κουριτίμπα της Βραζιλίας τα τέσσερα πέμπτα του πληθυσμού μετακινούνται με το σύστημα των γρήγορων λεωφορείων που κινούνται σε ειδικούς λεωφορειολωρίδες, ενώ για να τα χρησιμοποιήσει κανείς πρέπει να έχει πληρώσει εκ των προτέρων.
Επίσης, τα κτίρια νέας γενιάς -όπως ουρανοξύστες με δένδρα και πυραμίδες που επιπλέουν- τα οποία θα ενταχθούν σε παραδοσιακές πόλεις αναμένεται να τους δώσουν την πνοή που χρειάζονται για να μπουν στη νέα, οικολογική εποχή. Ενδεικτικό είναι το παράδειγμα ενός πύργου στο Ταϊτσούνγκ της Ταϊβάν, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά και θα είναι αυτόνομος ενεργειακά χάρη στην ηλιακή ενέργεια αλλά και το σύστημα ανακύκλωσης νερού.

ΥΓ: ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ 21 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΓΕΗΡΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ 185 ΧΩΡΕΣ ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 1992 ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΟΛΟΙ ΜΑΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΛΩΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΑΝΘΩΠΟΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΞΗΡΑΝ NON HUMAN ZONE ΖΩΝΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ . ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΛΩΤΗ ΠΟΛΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟ ΤΡΑΙΝΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...