Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Κάτι πρέπει να γίνει......δεν αντέχω άλλο έτσι.......


Επιστολή από φίλο αναγνώστη.


Αγαπητοί μου φίλοι.

Αποφάσισα να στείλω μερικές σκέψεις μου τουλάχιστον για να τις βγάλω απο μέσα μου και να τις μοιραστώ με όλο τον κόσμο. Είμαι από ένα μικρό χωριό του Δήμου Νάουσας και είμαι μέσης ηλικίας. Βλέπω πως η καθημερινότητα μου έχει δυσκολέψει πάρα πολύ και πως δεν ντρέπομαι να πω πως τίθεται και θέμα επιβίωσης. Δουλειά δεν έχω είμαι άνεργος και κάνω μεροκάματα περιστασιακά σε διάφορες δουλειές. Έχω οικογένεια και πραγματικά μερικές φορές η απελπισία που με πιάνει είναι αφόρητη.


Το χειρότερο όμως είναι πως και οι συντοπίτες μου αλλά και έξω απο το χωριό σε άλλες περιοχές είναι πάνω κάτω στην ίδια κατάσταση.Έτσι όποια πόρτα και αν χτυπήσω δύσκολα να βρω βοήθεια. Δουλειές δεν υπάρχουν και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Ο καθένας σίγουρα κουβαλάει τον δικό του σταυρό. Άλλος μεγαλύτερο άλλος μικρότερο.
Διαβάζω σε διάφορα τοπικά site για πολιτιστικές εκδηλώσεις , χορούς και πανηγύρια και πραγματικά θυμώνω. Βλέπω φωτογραφίες με πολιτικά πρόσωπα περιχαρή που δεν προλαβαίνουν να πάνε από την μια εκδήλωση στην άλλη. Και οργίζομαι.
Δύσκολα θα βρείτε σπίτι όπου δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση. Απο πού να ξεκινήσω; Απο εφορία ,ΟΑΕΕ,τράπεζες, δάνεια, ΙΚΑ, λογαριασμοί και δεν έχει τελειωμό. Όλη μέρα ακούω για λεφτά και λεφτά δεν βλέπω. Έχω πραγματικά σιχαθεί το χρήμα. Έχουμε καταντήσει σκλάβοι.
Και επειδή έτσι όπως έχει η κατάσταση μόνος του ο καθένας δεν θα μπορέσει να επιβιώσει. Θα ήταν σωστό να γίνει κάτι συλλογικό. Απο εμάς τους πολίτες να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Και κάνουμε κάτι σαν σύλλογο όχι όμως για χαρές και πανηγύρια αλλά για κάτι ουσιώδες. Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο.
Έχετε σκεφτεί πόσα καταστήματα θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες είτε απο αναδουλειές είτε απο χρέη; Πόσες οικογένειες πεινάνε και πόσες ξεπάγιασαν τον χειμώνα αυτό; Πρέπει να γίνει κάτι συλλογικό. Να μαζευτούνε χρήματα , να οργανώσουμε συσσίτια για όσους πεινάνε , όσοι δεν μπορούνε να τους πηγαίνουμε σπίτι το φαγητό. Όσοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι τους να έχουν βοήθεια , όσους κυνηγάει ο ΟΑΕΕ να τους προστατέψουμε. Όλα αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο συλλογικά . Μεγάλο παράδειγμα οι κάτοικοι της Κερατέας, όλοι μαζί στάθηκαν ενάντια στο κράτος και νίκησαν!
Πρέπει να κάνουμε κάτι πριν να είναι πολύ αργά.....
Όσοι θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου το email μου είναι : iakovpar@yahoo.gr
Ευχαριστώ τα παιδιά του blog για την δημοσίευση.


Αναγνώστης.

5 σχόλια:

  1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.........ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΟΝΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ....ΞΕΡΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΣΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΟΡΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.................... ΦΕΤΟΣ ΟΡΚΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΩ ΦΡΑΓΚΟ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟ
    .........ΤΕΛΟΣ ΔΟΥΛΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aderfe kai se leo aderfo giati se niotho. Exeis apolito dikio. Kati prepei na ginei.Na boithisoume o enas ton allo gt allios den tha epiviosoume.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν οι Αλβανοί έχουν ζόρι να πάνε πίσω στην πατρίδα τους. Αρκετά φάγανε εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ego exo siggeneis stin Keratea. Oi anthropoi organothikan kai to kiriotero den afisan kamia politiki omada na kapileuti ton agona tous. Kathe mera apo ton pio mikro mexri ton pio megalo katevenan oloi stous dromous kai kanena kanali den edeikse tin pragmatiki katastasi. Ekei omos boithouse o enas ton allo an evlepan pos kapios katoikos tis kerateas p.x. ton xtipousan ta mat oli i perioxi epefte pano ston matatzi den xarizan kanena.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Min to vazeis kato. Olos o kosmos etsi einai.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...