Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ανάσα για όσους χρωστάνε προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία! Ο νόμος Κατσέλη για τις τράπεζες επεκτείνεται και σε αυτά!

Σαν βόμβα έσκασε σήμερα η νέα τροπολογία Κατσέλη για τον νόμο των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Επειδή σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία όσοι χρωστάνε σε τράπεζες χρωστάνε και σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία αποφασίστηκε ο νόμος να περιλαμβάνει και αυτά τα χρέη! Πάνω κάτω θα ισχύουν τα ίδια. Δηλαδή θα προστατεύεται η πρώτη κατοικία και η υπόλοιπη περιουσία θα πωλείται.

Με αυτή την νέα τροπολογία θα υπάρχει μια σειρά προτεραιότητας δηλαδή πρώτα θα πάρει ένα ποσό το κράτος μετά τα ασφαλιστικά ταμεία και μετά οι τράπεζες οι οποίες έτσι και αλλιώς θα χρηματοδοτηθούν από το κράτος για την στήριξη τους. . 


Για όσους θελήσουν να κρατήσουν την κατοικία τους θα ισχύουν τα γνωστά 85% τις εμπορικής αξίας για 20 χρόνια.


Για όλα τα υπόλοιπα απο Φ.Π.Α και εισφορές μέχρι κάρτες και καταναλωτικά θα ισχύουν τα 4 χρόνια. Δηλαδή θα βγει ένα λογικό ποσό που θα πρέπει να πληρώνεται κάθε μήνα και το υπόλοιπο θα διαγράφεται.  Εάν κάποιος είναι άνεργος πάλι θα πρέπει να πληρώσει αλλά από την μέρα που θα βρει δουλειά δηλαδή τα 4 χρόνια αρχίζουν από την στιγμή που θα έχει κάποιο μισθό και είναι λογικό. 
Με την παραπάνω τροπολογία οι Έλληνες θα μπορέσουν επιτέλους να πάρουν ανάσα και συμμαζέψουν τα χρέη τους ΠΑΝΤΟΥ.  Εάν είναι έμποροι όμως δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν κάποιο κατάστημα μέχρι να περάσουν τα 4 χρόνια και να αποπληρώσουν το κομμάτι τους χρέους που έχει συμφωνηθεί από το δικαστήριο ενώ ότι εμπόρευμα έχουν θα κατασχεθεί.
Για τα ασφαλιστικά ταμεία θα μετρήσουν κανονικά τα χρόνια σαν συντάξιμα και ας μην έχουν πληρωθεί. Οι εισφορές θα σταματήσουν μόλις μπει κάποιος στον νόμο και εκεί θα σταματήσουν και τα χρόνια δηλαδή από εκεί και πέρα θα είναι ανασφάλιστος. Μετά την πάροδο των 4 χρόνων εάν θέλουν μπορούν να ξαναγραφτούν εάν ασκήσουν επαγγελματική δραστηριότητα.


Η τροπολογία θα δώσει μια ανάσα σε εκατομμύρια Έλληνες καθώς θα μπορέσουν επιτέλους να κλείσουν ότι βιβλία είχαν στην εφορία και δεν μπορούσαν επειδή χρωστούσαν. Δεν θα ανησυχούν για ποινικές διώξεις και θα μπορέσουν να ξαναρχίσουν από την αρχή. Το μόνο ίσως κακό είναι πως όσοι έχουν οτιδήποτε άλλο εκτός από την πρώτη κατοικία θα το χάσουν αλλά τουλάχιστον θα βρουν την ηρεμία τους.






































Τα παραπάνω θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι πραγματικότητα αλλά δυστυχώς.......ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Για όσους δεν το ξέρουν σήμερα είναι Πρωταπριλιά και να μας συγχωρείτε που σας την φέραμε. Το παραπάνω άρθρο όμως πέρα από την πλάκα αν και φανταστικό θα μπορούσε να βοηθήσει εκατομμύρια Έλληνες.Μήπως να το ξανασκεφτόμασταν ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...