Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Στον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ κ. Σταζ Μεσέσνικοφ επέδωσε πλήρη φάκελο με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα τουριστικά ενδιαφέροντα της Ημαθίας ο προεδρος της ΕΞΝΗ κ Δημήτρης Μάντσιος.


Η προσέγγιση Ισραήλ Ελλάδος και η σημαντική ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ προς την Ελλάδα (αύξηση 57% το 2010) επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά με την επίσκεψη του Υπουργού Τουρισμού του Ισραήλ κ. Σταζ Μεσέσνικοφ στη Θεσ/νικη .
Σε εκδήλωση προς τιμήν του, στο ξενοδοχείο Excelsior παρουσία του κ. Παύλου Γερουλάνου και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρης, ο νέος Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ. κ. Γιώργος Κολέτσος η Διευθύντρια της Π.Υ.Τ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Δάφνη Τσιάμου και οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων των και Τουριστικών Γραφείων των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας.
Από την Ημαθία συμμετείχε ο προεδρος της ΕΞΝΗ κ Δημήτρης Μάντσιος ο οποίος επέδωσε στον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ κ. Σταζ Μεσέσνικοφ πλήρη φάκελο με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τα τουριστικά ενδιαφέροντα της Ημαθίας καθώς και δυο λευκώματα της «Νάουσας» και της «Γης του Αλεξανδρου» ενώ αναφέρθηκε στην εβραϊκή συνοικία Μπαρμπούτα, της Βέροιας και στην Συναγωγή που βρίσκεται εκεί, όπου κήρυξε ο (ραβίνος) Απόστολος Παύλος το 50 μ.Χ.

Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον τόσο του Υπουργού κ Παύλου Γερουλάνου όσο και του Ισραηλινού ομολόγου του και προτάθηκε στον παρευρισκόμενο διευθυντή της Carpatair να εντάξη και την Ημαθία στα τουριστικά προγράμματα που θα εκπονηθούν σε συνεργασία με τους εκεί Tour Operator
Παράλληλα ο Υπουργός τουρισμού και Πολιτισμού κ. Πάυλος Γερουλάνος αναφέρθηκε στην προβολή της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού, και την ενίσχυση του μεγάλου ενδιαφέροντος των ισραηλινών επισκεπτών για τη χώρα μας.
Την ανάδειξη των ευκαιριών με την προώθηση του προγράμματος Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών που φέτος είναι αφιερωμένο στη Μέση Ανατολή καθώς είναι οι κεντρικοί στόχοι της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Σταζ Μεσέσνικοφ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι απέδωσε καρπούς η επίσκεψη του υπουργού κ. Παύλου Γερουλάνου στο Ισραήλ και οι επαφές με την Υπουργό Πολιτισμού Λιμόρ Λιβνάτ. Κατά την προηγούμενη συνάντησή τους στο Τελ Αβίβ η κα Λιμόρ Λιβνάτ έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών και την οργάνωση δράσεων από το Ισραήλ, οι οποίες και παρουσιαστήκαν στην ΙΜΤΜ.
Η έκθεση ΙΜΤΜ πραγματοποιείται για 17η χρονιά και έχει φέτος ρεκόρ συμμετοχών με 300 εκθέτες από 35 χώρες μεταξύ των οποίων οι  Ρωσία, Γερμανία, Κροατία, Κύπρος, Τουρκία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Εσθονία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Ινδία, Ιαπωνία, κ.α.
Το τουριστικό ενδιαφέρον του Ισραήλ για την Ελλάδα  είναι δεδομένο και αξιοποιούνται όλες οι ευκαιρίες προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω.
Θα παρουσιαστεί επίσης το πρόγραμμα Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών, στο πλαίσιο του οποίου κάθε χρόνο η πόλη θα φιλοξενεί τον πολιτισμό μιας χώρας ή τους πολιτισμούς μιας ευρύτερης περιοχής.
Η αρχή θα γίνει φέτος με τη Μέση Ανατολή όπου το Ισραήλ θα έχει σημαντική παρουσία με πλήθος πολιτιστικών δράσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2010 η άφιξη Ισραηλινών επισκεπτών στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε κατά 236% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η τάση αυτή αναμένεται να ενταθεί χάρη στις συμφωνίες που θα συζητηθούν με τις εταιρείες κρουαζιέρας και στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών.
Το ενδιαφέρον όμως των Ισραηλινών διαχέεται και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες θα προβληθούν στοχευμένα και μια από αυτές είναι και η Ημαθία. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2010 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 57,36% περισσότεροι Ισραηλινοί σε σχέση με το 2009, ενώ έντονο ήταν το ενδιαφέρον για τη Ρόδο, την Κρήτη και κυρίως την Κω. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την κρουαζιέρα, που θεωρείται από τους Ισραηλινούς ιδανικός τρόπος για οικογενειακές διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...