Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Σχετικά με την αδικία του ΟΑΕΕ.


Σχετικά πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα κίνημα για τον ΟΑΕΕ πρώην ΤΕΒΕ. Οι επαγγελματίες και έμποροι που πλέον δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις εισφορές τους ενώνουν την φωνή τους και προσπαθούν να δώσουν μια λύση στο πρόβλημα αυτό.

Είναι γνωστό πως οι εισφορές στον ΟΑΕΕ ανεβαίνουν κάθε 2-3 χρόνια σε κλίμακα και φτάνουν να ζητάνε από τον κάθε ασφαλισμένο ένα σεβαστό ποσό κάθε δίμηνο. Ο ασφαλισμένος δεν έχει επιλογή και πρέπει να πληρώνει θέλει δεν θέλει. Δεν έχει την παραμικρή σημασία εάν ο επαγγελματίας έχει επαρκές εισόδημα καθώς οι εισφορές του δεν είναι ανάλογες με τα εισοδήματα του.
Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως εκτός από τον ΟΑΕΕ πρέπει αυτός που τόλμησε να ανοίξει μια επιχείρηση να πληρώσει Φ.Π.Α και φόρο εισοδήματος στην εφορία , να πληρώσει ανάλογα με την επιχείρηση στον Δήμο τον οποίο εδρεύει , να πληρώσει ΙΚΑ εάν απασχολεί κάποιο προσωπικό , να πληρώσει ενοίκια εάν δεν έχει ιδιόκτητο κτήριο,δάνεια εάν χρειάστηκε κεφάλαιο για να ξεκινήσει ,να πληρώσει ΔΕΗ,τηλέφωνο και ενδεχομένως και άλλους λογαριασμούς ,φυσικά να πληρώσει προμηθευτές (και πάλι ανάλογα με το είδος της επιχείρησης) και αφού πληρώσει όλα αυτά να δει και το κέρδος του. Σε όλα αυτά πρέπει κάπου να χωρέσει και τα προσωπικά του έξοδα αλλά και της οικογένειας του γιατί ακόμα και οι σκλάβοι πρέπει κάποτε να φάνε και να ζεσταθούν.
Και ας πάρουμε μια απλή περίπτωση. Εάν ο επιχειρηματίας έναν μήνα δεν κάνει αρκετό τζίρο στο κατάστημα του και δεν φτάνουν για όλα τι πρέπει να κάνει; Να μην πληρώσει το ρεύμα του και να πληρώσει τον ΟΑΕΕ; Κάπως έτσι την πατάνε όλοι οι επιχειρηματίες καθώς ο τζίρος πέφτει λογικό είναι να θέσουν προτεραιότητες. Πρώτα να έχουν στο σπίτι ρεύμα , φαγητό και νερό μετά να δουλεύει η επιχείρηση μετά να πληρωθεί το κράτος και μετά όλοι οι άλλοι. Αυτή θα ήταν μια λογική σειρά και διορθώστε μας αν κάνουμε λάθος.
Όταν όμως τα λεφτά φτάνουν μόνο για φαγητό και με το ζόρι να πληρωθούν οι λογαριασμοί για ρεύμα και νερό; Αυτοί οι άνθρωποι εισφοροδιαφεύγουν; Μήπως είναι και φοροφυγάδες; Μοιραία ο επιχειρηματίας ελπίζει μήνα με τον μήνα να έρθουν καλύτερες μέρες αλλά όλοι ξέρουμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τον τελευταίο καιρό.Και έτσι συσσωρεύονται τα χρέη και ο ΟΑΕΕ μετά από ένα ποσό στέλνει ειδοποιήσεις για κατασχέσεις και ακόμα και φυλάκιση. Και ρωτάμε είναι λογικό; Όταν κάποιος είναι στο χείλος του γκρεμού δεν τον σπρώχνουμε.Και σίγουρα μια απάντηση του τύπου ας έκλεινε την επιχείρηση είναι αστεία γιατί και δεν μπορεί να την κλείσει αν δεν εξοφληθεί εφορία ,ΟΑΕΕ και ΙΚΑ ( και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην χρωστάει) και ακόμα και αν την κλείσει δύσκολα θα βρει δουλειά για να καταφέρει να επιβιώσει.
Πολλοί επιχειρηματίες βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση και δημιούργησαν μια σελίδα στο Facebook όπου μπορούν να μιλήσουν για το πρόβλημα αυτό. Όποιος θέλει μπορεί να την επισκεφτεί στο : http://www.facebook.com/pages/%CE%9F%CE%91%CE%95%CE%95-%CE%94%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1/138874229508990?v=info

3 σχόλια:

  1. Etsi einai kai tora oute enimerotita den mporeis na pareis gia na theoriseis biblia an xrostas! Oi anthropoi einai stin kosmara tous! Kai oute ta xoria tha glitosoun tora kai se xoria me katoikous kato apo 2000 plithismo tha mpainoun oloi ston OAEE! An xrostaei kanenas 5-6 xiliarika ton trexoun sta dikastiria gia autous pou epeksan ta lefta ton asfalistikon tameion sto xrimatistirio kai ta exasan omos oute logos!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ 1000 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ ΕΝΩ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 500 ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ. ΤΩΡΑ Ο ΟΑΕΕ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΣΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ. ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ. Π.Χ. ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΕΧΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΗΔΕΝΙΚΑ. ΙΣΑ ΙΣΑ ΠΟΥ ΕΓΩ 50 ΕΤΩΝ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΡΕΞΩ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΑ ΜΑΖΕΨΩ 1000 ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΑ ΜΟΥ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙ 20 Τ.Μ. ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΣ ΜΕ 0 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 1000 Τ.Μ. ΜΕ 40 ΑΤΟΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ ΕΝΟΗΤΕ.
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΕΠΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΣΟΥ (ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ) ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΨΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΕΙΣΦΟΡΕΣ.
    ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΣΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΤΕΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mporo na po pos i oli katastasi einai fovera psixofthora......Aisthanome pos prepei na douleuo oxi giati me gemizei auto pou kano kai thelo na ziso anthropina alla gia na plirono , na plirono , na plirono....auto legete psixologiki via kai min to koroideuete katholou...posoi exoun xasei ton ipno tous eite gia to tebe eite gia tis trapezes eite gia xilia dio alla pragmata....entaksi kaname to lathos kai anoiksame epixeiriseis ti na kanoume tora? iparxoun filoi mou epaggelmaties pou gia 10 kai 15 xronia itan APSOGOI stis ipoxreoseis tous kai apenanti sto TEBE kai stin eforia kai pantou. Kai tora xrostane pantou allos poli kai allos ligo kai den to kanoun apo epilogi i anthropoi.
    Diladi ti na kanoun? To xeimona na emenan xoris petrelaio gia na plirosoun tin eforia h to tebe? Mipos na kopsoun kai to fagito? Signomi gia to megethos tou keimenou alla me pnigei to dikio. Mporo na grafo gia tin adikia autis tis koinonias gia meres oloklires.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...