Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Απίθανα κατορθώματα υπερφυσικής δύναμης από φυσιολογικούς ανθρώπους.


Υπάρχει η υπερφυσική δύναμη στην καθημερινή μας ζωή;Μπορεί ένας απλός καθημερινός άνθρωπος να δείξει σημάδια υπερδύναμης; Σε αυτή την ζωή όλα είναι πιθανά! Ας μην ξεχνάμε πως οι μεγαλύτεροι υπερήρωες εμπνεύστηκαν από απλούς καθημερινούς ανθρώπους.

Πρώτα ας πάρουμε για παράδειγμα τους αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων. Ατελείωτες ώρες προπόνησης και σκληρής δουλειάς μας δίνουν αποτελέσματα που δείχνουν να φαίνονται στα όρια του ανθρώπινου σώματος. Και πάλι όμως δεν μας καλύπτουν αυτά τα αποτελέσματα. Ψάχνουμε για κάτι που πραγματικά να δείχνει εξωπραγματικό.Και έχουμε αρκετές περιπτώσεις. Όσο και αν φαίνεται παιδιάστικο η επιστημονική κοινότητα έχει ασχοληθεί με αυτό το θέμα και αρκετοί αθλητές ιδιαίτερα όσοι σηκώνουν βάρη φαίνονται να έχουν ηράκλεια δύναμη. Και είναι λογικό ένας άνθρωπος ο ποίος γυμνάζεται και σηκώνει βάρη κάθε μέρα αλλά ακολουθεί και μια σωστή διατροφή να έχει σωματική δύναμη ανώτερη από έναν μέσο άνθρωπο. Οι επιστήμονες δεν ασχολήθηκαν όμως με αυτές τις περιπτώσεις.

Το 2006 στην περιοχή Tucson στην Αριζόνα ένας άνδρας ονόματι Tom Boyle είδε μια Chevrolet Camaro να χτυπάει την 18χρονη Kyle Holtrust. Το κορίτσι έμεινε παγιδευμένο κάτω από το αυτοκίνητο. Ο Tom σήκωσε σχεδόν 30 εκατοστά το αυτοκίνητο δίχως εργαλεία και έβγαλαν το κορίτσι από κάτω.

Το 2009 στην Ottawa του Kansas ένας άλλος νεαρός ο Nick Harris με ύψος 1,70 και βάρος 84 κιλά σήκωσε ένα Mercury sedan και έβγαλαν ένα 6χρονο κορίτσι που είχε παγιδευτεί από κάτω.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου άνθρωποι καθημερινοί δείχνουν σημάδια απίστευτης δύναμης , ταχύτητας και αντοχής. Γονείς που ξεριζώνουν πόρτες αυτοκινήτων για να απεγκλωβίσουν τα παιδιά τους , άνθρωποι που επιβιώνουν στο μεγάλο ψύχος ή σε μεγάλη θερμοκρασία , φυλακισμένοι που έσπαζαν με τα χέρια τους τσιμεντένιους τοίχους και λύγιζαν σίδερα. Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν πως η πλειοψηφία των περιπτώσεων συμβαίνει σε μεγάλη ανάγκη και όταν υπάρχουν ζητήματα ζωής ή θανάτου. Τότε το ανθρώπινο σώμα χρησιμοποιεί μια δύναμη που λέγεται δύναμη υστερίας. Το ανθρώπινο σώμα από μόνο του θέτει κάποιους περιορισμούς στην δύναμη που μπορεί να ασκήσει ένας άνθρωπος για να μην αυτοτραυματιστεί. Σε κατάσταση όμως φόβου , πανικού ή οργής μερικές φορές τα όρια αυτά φαίνονται να μην λειτουργούν και τότε γίνεται η υπέρβαση. Αρκετές είναι και οι περιπτώσεις όπου κάποιος θέλησε να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος θέλοντας να βοηθήσει και το έκανε . Το σώμα του του έδωσε την αναγκαία στιγμιαία δύναμη αλλά το αποτέλεσμα ήταν τραυματισμένοι μυς και εσωτερικά όργανα καθώς και σπασμένα κόκαλα.

Μερικά παραδείγματα ακόμα:

 Στην Ινδία κατά την διάρκεια δρομολογίου μιας αμαξοστοιχίας γεμάτης με πολίτες έκαναν επιδρομή 40 περίπου επαναστάτες που είχαν βρει καταφύγιο στην ζούγκλα. Οι επαναστάτες οπλισμένοι ζήτησαν λεφτά και κοσμήματα από τους επιβαίνοντες . Το ίδιο έκαναν και από τον 35χρονο Bishnu Shrestha ο οποίος ήταν στρατιωτικός. Ο Bishnu δεν προέβαλε καμία αντίσταση αντίθετα έδωσε δίχως δισταγμό το πορτοφόλι του και περίμενε. Κοντά του καθόταν μια 18χρονη με την οικογένεια της. Ένας από τους επαναστάτες είχε την ιδέα να βιάσει το κορίτσι μπροστά στην οικογένεια και τους επιβαίνοντες. Αφού πλησίασε το κορίτσι και έδειξε τις διαθέσεις του ο Bishnu έβγαλε ένα μαχαίρι τύπου Kukri και τον τράβηξε μακριά από το κορίτσι. Μετά αφού το κράτησε σαν ασπίδα άρχισε να σκοτώνει όποιον επαναστάτη έβλεπε μπροστά του. Ο τελικός απολογισμός είναι 4 νεκροί επαναστάτες και 8 τραυματίες. Οι υπόλοιποι τρομαγμένοι διέφυγαν πάλι στην ζούγκλα . O Bishnu τιμήθηκε σαν ήρωας.

Στην Κένυα ο 73χρονος Daniel M'Mburugu άκουσε τον εγγονό του να φωνάζει σε βοήθεια. Απο το παράθυρο είδε έντρομος μια λεοπάρδαλη να έχει πέσει επάνω στον 14χρονο εγγονό του. Πήρε ένα μεγάλο μαχαίρι και όρμησε έξω να σώσει τον εγγονό του. Η λεοπάρδαλη τότε άφησε τον εγγονό και όρμησε επάνω στον ηλικιωμένο. Από την ορμή του ζώου ο 73χρονος Daniel έπεσε κάτω και έχασε και το μαχαίρι από τα χέρια του. Η λεοπάρδαλη δάγκωνε και γρατζούνιζε τον ηλικιωμένο. Ο Daniel βλέποντας τον εγγονό του αιμόφυρτο στο έδαφος και μην μπορώντας να φτάσει το μαχαίρι του έκανε το αδιανόητο. Τρελός από οργή έβαλε το χέρι του βαθιά μέσα στο στόμα της λεοπάρδαλης και τράβηξε έξω την γλώσσα της και κομμάτι από το λάρυγγα του ζώου. Η λεοπάρδαλη πέθανε μετά από κάποια δευτερόλεπτα. Παππούς και εγγονός γλίτωσαν τραυματισμένοι.

Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν και κατά την διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας . Άνθρωποι που υπερνίκησαν έστω και στιγμιαία τα ανθρώπινα όρια και κατάφεραν να μείνουν στην ιστορία για τα κατορθώματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...