Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Σχετικά με τις συγχωνεύσεις των σχολείων.





Είχαμε πει παλιότερα πως θα ήμασταν υπέρ μιας ενδεχόμενης συγχώνευσης σχολείων υπό κάποιους όρους. Να υπάρχει σωστή μεταφορά των μαθητών (που δεν υπάρχει) , να αναβαθμιστεί το εκπαιδευτικό υλικό ( λέμε τώρα) , οι μαθητές να μην φεύγουν από το σχολείο και να πηγαίνουν στα φροντιστήρια (γιατί και κουράζετε ο μαθητής και αυτό σημαίνει πως ο δάσκαλος δεν κάνει καλά την δουλειά του) και τέλος να προσφέρουν στους μαθητές το κολατσιό τους. Όπως κάποτε έδιναν στο αθλητικό γυμνάσιο Νάουσας.

Από όλα αυτά τίποτα δεν πρόκειται να γίνει και οι συγχωνεύσεις θα γίνουν. Για την μεταφορά των μαθητών τι να πούμε.Πριν από λίγες μέρες έσκασε το σχετικό θέμα και οι γονείς αναγκάζονταν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο οι ίδιοι. Αν δεν υπάρχει μεταφορά και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ πως θα πάει ο μαθητής στο σχολείο; Άρα τον αναγκάζετε στην αμάθεια...
Επίσης δεν είναι δυνατόν ο κάθε μαθητής να χρειάζεται και φροντιστήρια. Για ποιο λόγο; Πως μπορεί ένας μαθητής που θα κάνει και 1 ώρα να πάει στο σχολείο και 1 ώρα να έρθει μετά να πάει και στο φροντιστήριο; Ειδικά τα παιδιά που μένουν στα χωριά υπήρχαν μέρες που έφταναν και στις 5 το απόγευμα σπίτια τους. Ε πότε θα ξεκουραστούν ,πότε θα πάνε φροντιστήρια και πότε θα διαβάσουν για την επόμενη μέρα;
Δεν είναι λύση να συγχωνεύσεις τα σχολεία δίχως να τα αναβαθμίσεις. Το σχολείο πρέπει να προσφέρει στο κάθε παιδί τα πάντα. Από την σχολική του τσάντα και τα βιβλία του μέχρι την μεταφορά και το φαγητό του. Σαν χώρα έχουμε μικρό πληθυσμό και δεν μας συμφέρει να χάσουμε ούτε έναν μαθητή.
Για τις θέσεις των εκπαιδευτικών δεν έχουμε να πούμε πολλά θα χαθούν περίπου 2.000 με πρόχειρους υπολογισμούς ενδεχομένως και παραπάνω.
Επίσης κάποια μικρομάγαζα που επιβίωναν ακριβώς επειδή κάποιο σχολείο ήταν κοντά τους και όλο και κάποιο παιδάκι θα αγόραζε και κάτι τώρα θα κλείσουν.
Μεγάλο θέμα που κανένας μέχρι τώρα δεν σχολίασε είναι οι παρελάσεις! Μην περιμένετε παρελάσεις σε χωριά που δεν έχουν σχολεία θα σταματήσουν και αυτές. Και ας λένε και τα διάφορα παπαγαλάκια πως οι μαθητές πάνε στις παρελάσεις από αγγαρεία. Αν σταματήσουν οι παρελάσεις αυτόματα ξεχνάμε κάποια πράγματα! Λίγη σκέψη θέλει.
Όχι δεν πρέπει να κλείσει ούτε ένα σχολείο. Γιατί όταν θέλεις να σβήσει μια χώρα πρώτα χτυπάς τους μαθητές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...