Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η πολιτεία δεν πρέπει να προστατεύει παγιωμένα συμφέροντα, αλλά να διασφαλίζει τις προϋποθέσεις για να ασκήσει κανείς το επάγγελμα που επιθυμεί.


Στο θετικό αντίκτυπο που θα έχει κυρίως για τη νέα γενιά η κατάργηση των περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση των μέχρι σήμερα κλειστών επαγγελμάτων εστίασε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Άγγελος Τόλκας. Ο Βουλευτής αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, που με κόπο και θυσίες των ίδιων και των οικογενειών τους, απέκτησαν ισχυρά εφόδια και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αλλά αδυνατούν σήμερα να αξιοποιήσουν αυτές τις δυνατότητες.

Ο Βουλευτής υπερασπίστηκε την κατάργηση όλων εκείνων των αδικαιολόγητων περιορισμών, που μέχρι σήμερα δημιουργούσαν ένα προκλητικό υπερπροστατευτισμό υπέρ συκγεκριμένων κατεστημένων και συντεχνιών. Τόνισε επίσης ότι το "άνοιγμα" των κλειστών επαγγελμάτων θα ενισχύσει τον υγιή ανταγωνισμό, δίνοντας ώθηση στην οικονομία της χώρας.
Παράλληλα, πρότεινε βελτιώσεις σημείων του νομοσχεδίου που αφορούν στους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και δικαστικούς επιμελητές, κάνοντας σαφή διαχωρισμό των δημοσίων λειτουργών και επισημαίνοντας πως η πολιτεία οφείλει να εγγυάται το δημόσιο χαρακτήρα του λειτουργήματός τους. Οι προτάσεις του Βουλευτή αποτελούν απόρρεια προηγούμενων συναντήσεών του με Συλλόγους Δικηγόρων και Συμβολαιογράφων από όλη την περιφέρεια και φυσικά της Ημαθίας, με την ιδιότητά του ως Γραμματέα του τομέα Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...