Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

«Επίσκεψη του Βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού στη Δήμαρχο Βέροιας»


Με τον Γρηγόρη Ψαριανό, Βουλευτή Β’ Αθήνας με τη Δημοκρατική Αριστερά, συναντήθηκε η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη, την Παρασκευή 18-03-2011. Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιοχή, ο κ. Ψαριανός, επισκέφτηκε τη Δήμαρχο για να ενημερωθεί για τα ζητήματα του δήμου. 



Κατά την επίσκεψη, πραγματοποιήθηκε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση γύρω από τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και την έντονη ανεργία που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια αλλά και τις παρεμβάσεις που δρομολογούνται για την τόνωση της τοπικής αγοράς, όπως είναι η υλοποίηση του Επενδυτικού Σχεδίου που έχει καταρτίσει ο Δήμος Βέροιας. Παράλληλα, τονίστηκε η σπουδαιότητα των κοινωνικών προγραμμάτων όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι» και η ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσής τους στη δύσκολη αυτή οικονομικά συγκυρία. 


Συζητήθηκαν, επίσης, οι αλλαγές και οι δυσκολίες που συνοδεύουν την πρόσφατη διοικητική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» ύστερα από τους πρώτους μήνες της εφαρμογής του. Επιπλέον, σημειώθηκε η κρισιμότητα συνολικής επαναπροσέγγισης στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης και η ανάγκη αναζήτησης και εφαρμογής οικονομικότερων και φιλικότερων προς το περιβάλλον μεθόδων. Τέλος, τέθηκε η σπουδαιότητα της τουριστικής ανάπτυξης και της δημιουργικής αξιοποίησης του αρχαιολογικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής. 


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Ψαριανός εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα τα ζητήματα που αναπτύχθηκαν, δηλώνοντας στη διάθεση της Δημάρχου για κοινή προώθηση και ανάδειξη των υποθέσεων του δήμου. Από τη μεριά της, η κα. Ουσουλτζόγλου ευχαρίστησε τον κ. Ψαριανό για την επίσκεψη και τον εποικοδομητικό διάλογο που είχαν, τονίζοντας πως η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει εφαλτήριο για μελλοντική συνεργασία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...