Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Το κόλπο για να καπνίζεις μέσα στα μαγαζιά.





Με την οικονομική κρίση λίγες είναι η μικρο απολαύσεις της ζωής που μας έχουν απομείνει και ο κ. Λοβερδούλης βάλθηκε να τις κόψει και αυτές. Ο λόγος για μια απο αυτές για την οποία έγινε μεγάλος ντόρος. Ναι σωστά καταλάβατε. Για το κάπνισμα.

Αν και καπνιστής δεν είμαι καταλαβαίνω τον εθισμό των φίλων καπνιστών μου και εδώ και τόσα χρόνια έχω συνηθίσει στον καπνό. Σίγουρα κάποιες φορές με ενοχλούσε αλλά στα καλά μαγαζιά όπου υπάρχει καλός εξαερισμός το πρόβλημα ήταν μηδαμινό.
Έτσι το θεωρώ υποκριτικό να φωνάζουν ξαφνικά πως το κάπνισμα είναι βλαβερό και πως προκαλεί διάφορες ασθένεις κτλπ . Μήπως θα έπρεπε να κοιτάξουν το νερό, τα μεταλλαγμένα τρόφιμα , τα chemtrails , τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν μέσα στις πόλεις,τα σκουπίδια και πολλά ακόμη που είναι μεγαλύτερος κίνδυνος για το σύνολο του πληθυσμού;
Διορθώστε με αν κάνω λάθος αλλά όλα γίνονται για άλλους λόγους...κυρίως εισπρακτικούς... Όπως και αν έχει το πράγμα όμως και επειδή στις μέρες μας δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην χρωστάει οι φίλτατοι καταστηματάρχες και για να κρατήσουν την πελατεία τους αλλά και να μην φάνε πρόστιμα σκέφτηκαν έναν απλό τρόπο.
Αγόρασαν μεταλλικά κουτιά κυρίως αυτά που έχουν μέσα καπνό και μπορείς να τα πάρεις και απο ένα περίπτερο και αντικατέστησαν με αυτά τα τασάκια! Το σκεπτικό είναι απλό. Οι καπνιστές πελάτες σε περίπτωση που αντιληφθούν κάποιον περίεργο...σβήνουν το τσιγάρο αμέσως και καπακώνουν το μεταλλικό κουτί. Έτσι στην περίπτωση ελέγχου μπορούν οι πελάτες να υποστηρίξουν πως το κουτάκι είναι δικό τους και απλά έτύχε να το κουβαλούν μαζί τους. Οι ελεγκτές δεν μπορούν να αναγκάσουν κανένα να ανοίξει το κουτάκι γιατί πολύ απλά δεν είναι αστυνομικοί για να κάνουν έλεγχο σε ιδιώτη.
Έτσι με αυτό τον τρόπο προς το παρών οι καταστηματάρχες έχουν βρεί μια λύση στο πρόβλημα της απαγόρευσης του καπνίσματος.  

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...