Τρίτη 12 Απριλίου 2011

«Οι μαθητές της Ημαθίας ‘‘ανασκουμπώνονται’’ για το Δέλτα»


Περίπου εκατό παιδιά από σχολεία της Ημαθίας κατέβηκαν την Παρασκευή 1 Απριλίου στις εκβολές του ποταμού Λουδία και πραγματοποίησαν καθαρισμό της περιοχής, ενώ παράλληλα παρατήρησαν τα άγρια πουλιά με κιάλια και τηλεσκόπια και ενημερώθηκαν για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας, και με τη στήριξη του Δήμου Αλεξάνδρειας, συμμετείχαν στην εκδήλωση οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας, του Δημοτικού Σχολείου Λουτρού και του Δημοτικού Σχολείου Κλειδίου.

Τα παιδιά «χτυπήθηκαν» με έναν γιγάντιο εχθρό, τα χιλιάδες πλαστικά μπουκάλια, δίχτυα, τενεκεδάκια που έχουν εναποτεθεί, από τη θάλασσα ή από τον άνθρωπο στο παράκτιο μέτωπο του Θερμαϊκού από τις εκβολές του Λουδία έως και τον Αλμυραύλακα. Μπορεί τέτοιοι πόλεμοι να μην κερδίζονται εύκολα, όμως σίγουρα κερδίσαμε τη μάχη στην περιοχή όπου παλιά βρισκόταν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, από όπου συγκεντρώσαμε πάνω από είκοσι μεγάλες σακούλες σκουπιδιών.
Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών «Μια Μέρα για το Δέλτα», την οποία οργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, και η οποία είναι σε εξέλιξη. Ήδη πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία εθελοντικοί καθαρισμοί στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού, στις εκβολές του Λουδία από την πλευρά της Θεσσαλονίκης, στο παραποτάμιο δάσος του Αξιού στο Ανατολικού, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα δοθεί το τελευταίο για φέτος ραντεβού, στο παράκτιο τμήμα του Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα.
Πληροφορίες: 2310 794811, www.axiosdelta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...