Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Το Παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, βραβεύει τους μαθητές του Νομού μας που διακρίθηκαν στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς «Θαλής», «Ευκλείδης», «Αρχιμήδης», «Υπατία» και «Καραθεοδωρή» την Κυριακή 10 Απριλίου 2011 στις 11 π.μ. στην αίθουσα «ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ» του Ξενοδοχείου «ΑΙΓΕΣ ΜΕΛΑΘΡΟΝ» στη Βέροια.
Η Δ.Ε. επιθυμεί η ετήσια αυτή βράβευση να είναι ένα γεγονός που θα αναδεικνύει στην κοινωνία μας τη μαθηματική επιστήμη αλλά και τη πολυσχιδή δραστηριότητα του Παραρτήματος και των μελών του. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίσαμε παράλληλα με τη βράβευση των μαθητών μας:

Α) να κληθεί ως κεντρικός ομιλητής της τελετής βράβευσης ο Δρ. Σταύρος Αυγολούπης Καθηγητής Αστρονομίας του ΑΠΘ. Η ομιλία του αναφέρεται στις μεγάλες ανακαλύψεις των δορυφόρων COBE και WMAP. Οι δύο αυτοί δορυφόροι έδωσαν μια μοναδική εικόνα της μορφής που είχε το Σύμπαν 380.000 χρόνια μετά τη Μεγάλη Έκρηξη, παρατηρώντας το υπόβαθρο της θερμικής μικροκυματικής ακτινοβολίας.
Β) να τιμηθεί στο πρόσωπο της Δημάρχου Βέροιας Χαρούλας Ουσουλτζόγλου ο Δήμος της Βέροιας για την προσφορά του στο Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε. Διαχρονικά ο Δήμος Βέροιας και ανεξάρτητα με την σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Δημοτικής Αρχής πρόσφερε την ολόπλευρη στήριξη του στη λειτουργία και το έργο του Παραρτήματος.
Γ) να παρουσιάσει την πρωτότυπη εργασία των Ιωάννη Απλακίδη και Κωνσταντίνου Ζώκου που ασχολείται με την διατύπωση της Γενίκευσης του Πυθαγορείου Θεωρήματος από τον Ευκλείδη έως σήμερα και την οπτικοποίηση της απόδειξής του με τη χρήση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων.
Δ) να γίνει έκθεση αστροφωτογραφίας (νεφελωμάτων και γαλαξιών) του αστροφωτογράφου Σάκη Γιαννουσόπουλου που ευγενικά παραχώρησε το τμήμα φυσικών επιστημών του Μουσείου Εκπαίδευσης Βέροιας.
Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας, να παρακολουθήσουν την εκδήλωσή μας τιμώντας παράλληλα τους μαθητές της Ημαθίας που διακρίθηκαν στους μαθηματικούς διαγωνισμούς.

       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λευτέρης Ασβεστόπουλος                              Δημήτρης Ντέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...