Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Συνάντηση με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Πλατέως παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Ανδρονίδη Σάββα , είχε ο Βουλευτής Μιχάλης Χαλκίδης , σχετική με τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.



Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής έκανε την παρακάτω δήλωση:
Όπως και κατά το παρελθόν έχω δηλώσει, έτσι και τώρα για μια ακόμη φορά καταθέτω την θέση μου για τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων του νομού μου.
Η όλη διαδικασία ήταν και θα παραμείνει ως μια διαδικασία που εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί πολιτικές και μόνο σκοπιμότητες με την δήθεν κάλυψη των παιδαγωγικών παραμέτρων.Χωρίς κανείς να αμφισβητεί τη ανάγκη προσαρμογής στα νέα δεδομένα της παιδαγωγικής και της όλης εκπαιδευτικής διαδικασίας ,οι συγχωνεύσεις θα πρέπει να δρομολογούνται μέσα από τις τοπικές κοινωνίες ,τους συλλόγους διδασκόντων ,τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και πάντα με προοπτική μέλλοντος, δίνοντας έτσι μία ιδιαίτερη έμφαση στην αξιολόγηση των καταστάσεων. Τα όργανα λαϊκής συμμετοχής θα πρέπει να διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο σε χρόνο ουσιαστικό ,ώστε να είναι αποτελεσματικά και να μην εξυπηρετούν τα συμφέροντα της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου.

Δηλώνω κατηγορηματικά και εκ της ιδιότητός μου ως καθηγητής ,πως η υπάρχουσα εκπαιδευτική δομή της δημοτικής ενότητας Πλατέως καλύπτει τις παιδαγωγικές ανάγκες μιας σύγχρονης εκπαίδευσης και ως τέτοια θα πρέπει να παραμείνει .Ακόμη η θέση όλων των φορέων και της Δημοτικής Αρχής αποτελεί για μένα δέσμευση και αυτή θα υπερασπιστώ μέχρι την ολοκλήρωσή της .
Καλούμε τέλος την κ Υπουργό Παιδείας, στην προσπάθειά της για εξοικονόμηση πόρων με το πρόσχημα της αναβάθμισης της εκπαίδευσης, όπως επανεξετάσει το θέμα των συγχωνεύσεων του Νομού Ημαθίας και επιτρέψει την λειτουργιά των σχολικών μονάδων με τη υφισταμένη κατάσταση ,ώστε να υπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι παιδαγωγικές ανάγκες και αποκατασταθεί η ψυχική ηρεμία των μαθητών.



ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...