Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ- ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΑ 3λ/κιλό Η ΕΚΕ



Συναντήθηκε με τον υφυπουργό και τον γ. γραμματέα του υπουργείου Γεωργίας η Επιτροπή διαπραγμάτευσης του συμπύρηνου ροδακίνου και συζήτησαν την πορεία της διαπραγμάτευσης για την ερχόμενη καλλιεργητική περίοδο αφενός και τις δεσμεύεις της ΕΚΕ για παροχή επιπλέον 3 λεπτών το κιλό εφόσον οι πωλήσεις πάνε καλά και βέβαια αυτές πήγαν. Ακόμη, συζήτησαν και πήραν δεσμεύσεις ότι θα γίνει έγκαιρα η επιστροφή ΦΠΑ και δε θα προπληρώσουν στον ΕΛΓΑ ασφάλιστρα για τη φετινή παραγωγή. Όμως, οι παραγωγοί βλέποντας την άρνηση της ΕΚΕ να καταβάλλει τα επιπλέον 3λ/κιλό προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις και η ανακοίνωση που εξέδωσαν λέει τα εξής:
«Η Αυθόρμητη Κίνηση ενημερώνει τους παραγωγούς ότι χθες 11-4-2011 υπήρξε συνάντηση στο Υπουργείο Γεωργίας με τον Υφυπουργό κ. Κουτσούκο και τον γενικό γραμματέα κ. Κανελλόπουλο. Στη συνάντηση τέθηκαν τα θέματα του ΕΛΓΑ, της έγκαιρης επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, η καταβολή από τις βιομηχανίες των επί πλέον 3 λεπτών για την περσινή χρονιά και την εξόφληση των βιομηχανικών ροδακίνων εσοδείας 2010. Όλα έγιναν αποδεκτά από πλευράς Υπουργείου και υπήρξε διαβεβαίωση για προσπάθεια επίλυσης των παραπάνω θεμάτων.

Στη συνάντηση όμως της ΕΚΕ με τον κ. Κουτσούκο στο Υπουργείο δηλώθηκε η αδυναμία από πλευράς της βιομηχανίας να εκπληρώσει τις υποσχέσεις για την καταβολή των επί πλέον 3 λεπτών για τα ροδάκινα του 2010. Ενόψει αυτής της εξέλιξης εντός των ημερών θα καλέσουμε τους παραγωγούς για να τους ενημερώσουμε και να καθορίσουμε το χρόνο και τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα αποφασίσουμε. Καλούμε τους Βουλευτές μας να πάρουν θέση επί του θέματος γιατί και έγκαιρα τους ενημερώσαμε και οι ίδιοι ήταν σύμφωνοι με τη διεκδίκηση των 3 λεπτών που άλλωστε ήταν υπόσχεση των βιομηχάνων προς τους παραγωγούς από το καλοκαίρι του 2010 ενώπιον μάλιστα των Υπουργών και των Βουλευτών»
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΚΕ κ. Αποστόλου δηλώνει στην εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ότι "Εμείς δεν δηλώσαμε ποτέ ούτε υποσχεθήκαμε να καταβάλουμε 3 επιπλέον λεπτά. Συμφωνήσαμε στα 20 λεπτά για την περυσινή παραγωγή και αυτά έχουν πληρωθεί», .



http://xronika05.blogspot.com/2011/04/3_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...