Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Quiz για δυνατούς λύτες.....

Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
Ας κάνουμε μια απλή υπόθεση….Ο Α χρωστάει στο Β 1000 ευρώ….Ο Α και ο Β αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα….Ο Γ (κρατώντας 1000 ευρώ στα χέρια του) πρέπει να αποφασίσει που θα τα δώσει για να είναι όλοι ικανοποιημένοι…..
Η σωστή απάντηση είναι.... προφανής…..Πρέπει να τα δώσει στον Α και να τον υποχρεώσει να αποπληρώσει τον Β…..Έτσι εξασφαλίζει ότι ο Α δεν χρωστάει ενώ ο Β έχει εισπράξει ότι του οφείλεται….
Αν δώσει τα λεφτά στον Β δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον Α καθώς είναι αυτός που οφείλει και ουσιαστικά τον χρεώνει διπλά αφού ο βασικός χρηματοδότης του Γ είναι ο Α.….


Διευκρινίζοντας αναφέρω: Α= Πολίτης, Β= Τράπεζες , Γ= Κράτος
Φυσικά στη χώρα μας προχώρησε παρακάτω….Από την εποχή του πρώην Πρωθυπουργού ακούμε ότι «Στηρίζουμε τις Τράπεζες για να διοχετεύσουν χρήματα στη πραγματική οικονομία»….Δηλαδή δανείσου για να με σώσεις και όταν θα έχω τα λεφτά που μου έδωσες θα στα δανείσω με τόκο που εγώ θα καθορίσω….
Αυτό ακούγεται γελοίο και όμως είναι η πραγματικότητα που βιώνουμε….
Η ωμή αλήθεια…..Η φτώχεια διευρύνεται, οι αυτοκτονίες πληθαίνουν για να συντηρείται αυτός ο παραλογισμός που είναι τόσο καταστροφικός…..Οι πολιτικοί μας εξακολουθούν να μένουν πιστοί υπήκοοι σε αυτούς που δημιούργησαν τη κρίση(αναλαμβάνοντας υψηλά ρίσκα) και συνεχίζουν να μας καλούν με επικοινωνιακά τερτίπια να συνεχίσουμε τη μάχη για τη σωτηρία του τραπεζικού συστήματος….Αυτό νοούν ως πατρίδα….
Μας καλούν σε θυσίες-ουσιαστικά να διπλοπληρώσουμε για δικά τους λάθη- ενώ οι ίδιοι απολαμβάνουν ιδιότυπες ασυλίες και προστασίες….
Αυτό το σύστημα είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει….Αλλά δε μπορούν να το δούν οι οικονομικοί επιτελείς….Είναι απασχολημένοι με τη συντριβή της μεσαίας τάξης….
από pikri-sokolata.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...