Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Για να καταλάβετε τι σημαίνει tsunami.

  Με αφορμή των σημερινό σεισμό στην Ιαπωνία ξύπνησαν πάλι μνήμες από τον καταστροφικό tsunami που χτύπησε την Ινδονησία λίγα χρόνια πριν. Και εκείνο το tsunami ήταν αποτέλεσμα σεισμού και πήρε μαζί του αμέτρητες ζωές αφού κατέστρεψε ολόκληρες περιοχές.
   Και την Ιαπωνία χτύπησε tsunami περίπου 4 μέτρων αλλά εκεί είναι Ιαπωνία και οι κάτοικοι έχουν μάθει να ζουν με τους σεισμούς. Έτσι οι Ιάπωνες ήταν προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Και πάλι δυστυχώς θα υπάρχουν θύματα και καταστροφές γιατί όσο και αν προσέξεις με την φύση δεν μπορείς να τα βάλεις. Αυτόματα όμως γίνεται μια σύγκριση στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Αν η χώρα αυτή δεν ήταν η Ιαπωνία και ήταν η Ελλάδα; 
     Θα μπορούσαμε εμείς σαν χώρα έτσι όπως είμαστε να προετοιμαστούμε για κάτι τέτοιο; Είναι αστείο γιατί πριν από λίγες μέρες έριξε λίγους πόντους χιόνι και κόντεψε να παραλύσει η χώρα. Αν ήταν να συμβεί τέτοια καταστροφή σε εμάς το πολύ πολύ να φορούσαμε τα μπρατσάκια μας και να προσευχόμασταν.
     Στην Ιαπωνία κινδύνευσε και ένας πυρηνικός σταθμός που υπάρχει ευτυχώς όμως διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα. Είναι άνθρωποι αξιοθαύμαστοι γιατί υπάρχει κάποια στοιχειώδης οργάνωση .
    Παραθέτουμε μια φωτογραφία από το tsunami που χτύπησε την Ινδονησία η οποία δεν έχει κυκλοφορήσει πολύ στο internet. Από εκείνη την καταραμένη μέρα δεν υπάρχει και πολύ υλικό γιατί τα πάντα καταστράφηκαν. Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε από έναν κάτοικο της περιοχής λίγα δευτερόλεπτα πριν τους χτυπήσει το κύμα . Ο κάτοικος πνίγηκε αλλά την φωτογραφική μηχανή βρήκαν τα σωστικά συνεργεία και έτσι σώθηκε και η φωτογραφία.  Μπορεί να ακούμε πως τα tsunami είναι μεγάλα και φτάνουν πολλά μέτρα αλλά κανείς δεν μπορεί να συλλάβει το μέγεθος τους. 
Δείτε την φωτογραφία για να καταλάβετε.


Πως να γλιτώσεις από κάτι τέτοιο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...