Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Διημερίδα φωτογραφίας με θέμα: ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ


H Φωτογραφική Ομάδα Βέροιας «Αντίθεσις», με την υποστήριξη της Κ.Ε.Π.Α. Βέροιας, διοργανώνει διημερίδα φωτογραφίας με θέμα: ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο και την Κυριάκη 9/10 Απριλίου 2011 στο φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, με εισηγητές τους φωτογράφους Κώστα Παπαϊωάννου και Γιάννη Στρατουδάκη.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


Σάββατο 9/4/2011 ώρα 19:00 «Μέθοδοι ανάγνωσης και κριτικής της Φωτογραφίας», με εισηγητή τον Κώστα Παπαϊωάννου.
Η εισήγηση έχει στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια σειρά «εργαλείων» με σκοπό την όσο το δυνατό πιο αποστασιοποιημένη κριτική φωτογραφιών, βάσει των αισθητικών κριτηρίων της Φωτογραφικής τέχνης. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης θα προβληθούν φωτογραφίες από διάσημους φωτογράφους, οι οποίοι, προσέγγισαν τη φωτογραφία ως αυτόνομη καλλιτεχνική έκφραση. Σε αυτό το πλαίσιο θα αναλυθεί η δουλειά των φωτογράφων: Andre Kertesz, August Sander, Walker Evans, Bill Brandt, Henri Cartier Bresson, Gary Winogrand, Josef Koudelka, Bruce Davidson, Robert Frank, Edward Weston, Eugene Smith, Αlfred Stieglitz. Ξεχωριστή αναφορά θα γίνει σε διάφορα καλλιτεχνικά φωτογραφικά ρεύματα, οι εκφραστές των οποίων άφησαν το δικό τους στίγμα κατά την εξέλιξη της Φωτογραφίας μέχρι σήμερα.

Κυριακή 10/4/2011 ώρα 11:30 πμ «Εισαγωγή στη Σημειολογία της Εικόνας», με εισηγητή τον Γιάννη Στρατουδάκη.
Η εισήγηση θα χωριστεί σε τρία μέρη. Στο πρώτο μέρος ο φωτογράφος θα επιχειρήσει μια γνωριμία με το κοινό μέσω παρουσίασης δείγματος της δουλειάς του. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση περί της Σημειολογίας της εικόνας, πόσο αυτή χρησιμοποιείται σήμερα στην Τέχνη και στα μέσα ενημέρωσης και τέλος τρόποι ανίχνευσης και εφαρμογής της. Με το πέρας της συζήτησης όσοι συμμετέχοντες ενδιαφέρονται, μπορούν να παρουσιάσουν 3-5 φωτογραφίες τους πάνω στις οποίες θα συζητηθούν τυχόν σημειολογικές εκφάνσεις.
Συνδιοργάνωση: Φωτογραφική ομάδα «Ροές» Φλώρινας
Χορηγός επικοινωνίας: Διαδικτυακό Φωτογραφικό Περιοδικό fmag - www.fmag.gr
Πληροφοριες: 6937131773 Ευθύμιος Γκαβανάς
είσοδος ελεύθερη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...