Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Αληθινό περιστατικό! Έκπληξη συμπολίτη μας που έψαχνε δουλειά.





Το παρακάτω περιστατικό είναι αληθινό και συνέβηκε σήμερα. Η κατάσταση στην αγορά είναι γνωστή δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα και έτσι πολλοί συνάνθρωποι μας βρίσκονται σε μεγάλη δυσκολία.
Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και ένας φίλος και συμπολίτης μας. Δεν θα πούμε το όνομα του αλλά ούτε και από πού είναι γιατί ο ίδιος μας ζήτησε να σεβαστούμε την ανωνυμία του και να μεταφέρουμε το γεγονός. Ο φίλος μας λοιπόν μιας και οι δουλειές του δεν πήγαιναν καλά αποφάσισε να ζητήσει και αλλού δουλειά για να μπορέσει να αντεπεξέλθει. Χτύπησε πόρτες δεξιά και αριστερά αλλά πέρα από λίγα μεροκάματα δεν μπόρεσε να βρει κάτι σταθερό.

Έτσι αποφάσισε να στείλει ένα βιογραφικό σε μεγάλη αλυσίδα σουπερ μαρκετ της περιοχής μας.Δίχως η εταιρία να έχει ανακοινώσει προσλήψεις απλά επειδή τα πράγματα ζόρισαν πολύ μήπως και μπει κάπου. Δεν θα πούμε που το έστειλε αλλά πάνω κάτω μπορείτε να καταλάβετε. Έτσι έκανε το βιογραφικό του ,έγραψε και ξεχωριστά την δύσκολη κατάσταση του και αποφάσισε να το στείλει αν και ντρεπόταν πολύ. Στην ταχυδρομική υπηρεσία την οποία όμως θέλησε να χρησιμοποιήσει για να το στείλει ο υπάλληλος μόλις είδε για ποιον προοριζόταν του είπε πως υπήρχαν περίπου άλλοι 40 (!) φάκελοι με βιογραφικά για τον ίδιο προορισμό.
Σύμφωνα με όσα μας είπε ο φίλος μας κάθε μέρα φεύγουν περίπου 30-40 φάκελοι με βιογραφικά για την συγκεκριμένη αλυσίδα super market. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως η επιχείρηση δεν έχει ανακοινώσει προσλήψεις. Απλά τα πράγματα έχουν χειροτερέψει τόσο πολύ που οι άνθρωποι στέλνουν βιογραφικά μήπως και από τύχη μπορέσουν και δουλέψουν κάπου. Σε κάθε φάκελο μάλιστα ο καθένας γράφει και το πρόβλημα του και την κατάσταση του και μερικοί βάζουν και φωτογραφίες . Δηλαδή οι άνθρωποι έχουν πρόβλημα και αναγκαστικά πιέζουν έστω και με αυτό τον τρόπο για μια θέση εργασίας. Ο φίλος μας σοκαρίστηκε καθώς πίστευε πως ήταν ο μόνος που σκέφτηκε κάτι τέτοιο αλλά φαίνεται πως η κατάσταση στο σύνολο της είναι τραγική.
Με τα μικρομάγαζα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο και την ανεργία να έχει φτάσει πάνω από το 30% (και ας λέει η κυβέρνηση πως είμαστε στο 15% εμείς άλλα βλέπουμε) είναι άγνωστο τι θα δούνε ακόμα τα μάτια μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...