Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


της Θούλης Σιδηροπούλου

Οι αγώνες των γυναικών για την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη είναι διαχρονικοί και υλοποιούνται καθημερινά κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Παρά την πρόοδο που σημειώθηκε στους τομείς της ισότιμης πρόσβασης ανδρών και γυναικών στην εκπαίδευση, τις ευκαιρίες απασχόλησης και τις κατάλληλες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης, οι γυναίκες υπολείπονται ακόμη του νόμιμου δικαιώματος συμμετοχής τους στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων και στη διαχείριση των ανθρωπιστικών υποθέσεων.


Η προστασία απέναντι στη σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, εργασιακή και οικονομική βία δεν αποτελεί, δυστυχώς μέχρι και σήμερα, για όλες τις γυναίκες αναφαίρετο και αυτονόητο δικαίωμα.

Με αφορμή τη σημερινή Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας τιμούμε τους αγώνες για την εξάλειψη των διακρίσεων εναντίον των γυναικών.

Όμως πέρα από το θέμα της νομικής ισότητας υπάρχει το θέμα της ίδιας της ανθρώπινης επιβίωσης. Γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα αφορούν και τις γυναίκες.

Είμαστε εμείς οι γυναίκες, οι φορείς που εγκαινιάζουν τη δράση που βοηθά στη διατήρηση της ζωής στη γη.

Εμπεδώνουμε, αγωνιζόμαστε, συνεχίζουμε για την Ισότητα, την Ισονομία και την Ισοπολιτεία.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Στη φωτογραφία απεικονίζονται οι κυρίες Αντιγόνη Καραλή - Δημητριάδη, Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών και Θούλη Σιδηροπούλου μέλος Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...