Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ομάδα Αγροτών επισκέφτηκε τον κ. Γικόνογλου



Ομάδα Αγροτών επισκέφτηκε το απόγευμα του Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου τον κ. Γικόνογλου στο πολιτικό γραφείο της Βέροιας, όπου συζήτησαν τα σχετικά με το Νέο Νόμο που αφορά του Συνεταιρισμούς καθώς και για τις εξελίξεις στην Ελληνική γεωργία.

Οι αγρότες από διάφορα μέρη της Ημαθίας, εξέφρασαν την αγωνία και τους προβληματισμούς τους για τις άσχημες στιγμές που περνά ο κλάδος τους και συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα κύκλο επαφών αλληλοενημέρωσης σε σχέση με τις εξελίξεις της επικείμενης καλλιεργητικής περιόδου.

Ο Βουλευτής εξέφρασε από την πλευρά του την βεβαιότητα ότι ο αγροτικός κόσμος μπορεί να σχεδιάσει και να κατακτήσει ένα καλύτερη μέλλον μόνο μέσα από τη στροφή στην παραγωγή. Αυτό άλλωστε αποτελεί την κεντρική φιλοσοφία πάνω στην οποία το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σχεδιάζει το νέο πολυνομοσχέδιο για τον αγροτοσυνεταιριστικό και αγροτοσυνδικαλιστικό χώρο.

Οι αγρότες μπορούν και πρέπει να πάρουν τις τύχες του μόχθου τους στα δικά τους χέρια, εγκαταλείποντας πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος και αγκυλώσεις που τους ήθελαν διαρκώς σε ρόλο επαίτη για κάποιες επιδοτήσεις ή ενισχύσεις, οι οποίες ποτέ δεν στόχευαν στην βελτίωση της αγροτικής παραγωγικής διαδικασίας αλλά στο μπάλωμα έκτακτων αναγκών, τόνισε ο κ. Γικόνογλου.

Η αγροτική οικονομία αποτελεί βασικό άξονα σχεδιασμού της περιφερειακής ανάπτυξης στην Ελλάδα και οι αγρότες θα πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτή η οικονομία δεν μπορεί να είναι κρατικοδίαιτη ούτε διαρκώς επιδοτούμενη δίχως να ενδιαφερόμαστε για την ποιότητα στην παραγωγή και τον ορθό προγραμματισμό των καλλιεργειών σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις των διεθνών αγορών, όπου τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να έχουν κυρίαρχη θέση.

Οι αγρότες συμφώνησαν ότι οι ίδιοι θα πρέπει να αλλάξουν την αντίληψη που κυριάρχησε με τις αδιέξοδες διεκδικήσεις της τελευταίας στιγμής και να κλείσουν τα αυτιά τους στα "εύκολα τα λόγια τα μεγάλα" για να ασχοληθούν σοβαρά και σε βάθος με την ποιοτική οργάνωση της παραγωγής τους μέσα από τα νέα συνεταιριστικά σχήματα που θα προκύψουν από το νέο νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...