Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, αναφορικά με το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες ροδακινοπαρωγοί, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση:



«Η κυβέρνηση συνεχίζει εδώ και μήνες να κωλλυσιεργεί στη χορήγηση των κρατικών εγγυήσεων για τη δανειοδότηση των βιομηχανιών μεταποίησης συμπύρηνων ροδακίνων, με αποτέλεσμα χιλιάδες ροδακινοπαραγωγοί να παραμένουν απλήρωτοι για το προϊόν που παρέδωσαν πέρσι το καλοκαίρι στις βιομηχανίες.
Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κατάσταση, αφού και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Οικονομικών επιχειρήθηκε με διάφορα «τερτίπια» (π.χ. υποβολή πρόχειρων ισολογισμών του 2010!) να μετατεθεί και πάλι για το άδηλο μέλλον η δανειοδότηση των βιομηχανιών και η εξόφληση των καλλιεργητών ροδακίνων. Και όλα αυτά ενώ πλησιάζει η καινούργια σοδειά του προϊόντος.

Επανειλημμένα η Ν.Δ. ,τόσο με ερωτήσεις, επίκαιρες ερωτήσεις και επερωτήσεις στη Βουλή, όσο και με συνεχείς ενημερώσεις και ανακοινώσεις - αλλά και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης – έχει θέσει την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τους απαράδεκτους χειρισμούς της και την έλλειψη στοιχειώδους πρόνοιας για το εισόδημα των ροδακινοπαραγωγών.
Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να μιλάει σε ημερίδες και εκδηλώσεις ότι, η ελληνική γεωργία καινοτομεί και την ίδια ώρα χιλιάδες αγρότες να στερούνται, πάνω από 8 μήνες, την αμοιβή για το προϊόν του μόχθου τους. Με λόγια περί καινοτομίας δεν χορταίνουν οι αγρότες. Η κυβέρνηση πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά πως, όποιος σπέρνει ανέμους, πολύ σύντομα θερίζει θύελλες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...