Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Αναστολή κατασχέσεων μέχρι το 2012 για όσους ρυθμίσουν τα χρέη προς τα Ταμεία

Διαβάσαμε την τροπολογία του κ. Κουτρουμάνη στην οποία αναφέρει πως όποιος ρυθμίσει τα χρέη του προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα γλιτώσει από κατασχέσεις περιουσίας και ποινικές διώξεις. Όποια ελπίδα όμως για κάποια ουσιαστική λύση είχαμε εξανεμίστηκε όταν διαβάσαμε και τα ''ψιλά'' γράμματα.

Ειδικότερα, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα εφαρμόζουν πλέον μέτρα «αναγκαστικής ρύθμισης οφειλών» προς τις επιχειρήσεις που τους χρωστούν εισφορές, εφόσον οι τελευταίες: 

1. υποβάλλουν αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες των ταμείων

2. καταβάλλουν ανελλιπώς τις τρέχουσες εισφορές από 1.1.2011 και μετά

3. πέραν των εισφορών, να καταβάλλουν επιπλέον ανά μήνα το ποσό που αντιστοιχεί στο 20% των τρεχουσών εισφορών, έναντι της μέχρι 31/12/2010 συσσωρευμένης οφειλής.

Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο από το in.gr εδώ

Και ρωτάμε τον κ.Κουτρουμάνη από όσους χρωστάνε εισφορές ποιος είναι αυτός που έχει 2000-3000 ευρώ για να έρθει να κάνει ρύθμιση; Και ακόμα και αν κάνει ρύθμιση ποιος είναι αυτός που είναι απόλυτα σίγουρος πως στους επόμενους μήνες η δουλειά του θα πάει καλά και θα είναι εντάξει σε όλες τους τις εισφορές; 
Να σας πούμε εμείς κ.Κουτρουμάνη....κανένας..... Ο κόσμος ζητάει να παγώσουν όλες οι εισφορές για τουλάχιστον 3 χρόνια ακόμα και για όσους χρωστάνε ..... Μερικοί έχουν θέμα επιβίωσης μήπως πρέπει να βάλουν προτεραιότητα το ΙΚΑ, τον ΟΓΑ και τον ΟΑΕΕ; 
Εδώ στην Ημαθία κ. Κουτρουμάνη υπάρχουν φούρνοι που δίνουν ψωμάκι βερεσέ το ξερέτε; Που σημαίνει πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε 2 ευρώ για να πάρουν ψωμί.

Και έτσι όπως έχει γίνει το σύστημα όλα είναι κύκλος αρκεί να χρωστάς σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο ή εφορία για να έχεις πρόβλημα στην επιχείρηση σου.

Πάρτε και μια γεύση για τα συναισθήματα του κόσμου στο facebook.Πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...