Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣ Υπουργό Απασχόλησης Κα. Λούκα Κατσέλη 12 μαρτιου 2011


ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ

ΠΡΟΣ
Υπουργό Απασχόλησης
Κα. Λούκα Κατσέλη

Κυρία Υπουργέ
Το πρόβλημα των εργαζομένων της ΕΝ .ΚΛΩ. το γνωρίζετε πολύ καλά γιατί ήσασταν η Υπουργός που πείσατε τις τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την εταιρεία ψηφήσατε τον νόμο για την εγγύηση του δημοσίου . Όλα αυτά όμως δεν σας έχουν δικαιώσει και εμείς κρίνουμε εκ του αποτελέσματος διότι ο νόμος αυτός δεν έχει υλοποιηθεί και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι 24 μήνες αντιμετωπίζοντας σοβαρά οικονομικά προβλήματα . Για το λόγω αυτό ζητούμε την παρέμβαση σας δίνοντας λύση στα παρακάτω αιτήματα μας – προβλήματα .


1) Την άμεση ολοκλήρωση της χρηματοδότησης μέσω τραπεζών .

2) Το πάγωμα των δανείων μέσου Ο.Ε.Κ του Ν. 1138/72 και του Ν. 1641/84 καθώς και το πάγωμα όσων εργαζομένων έχουν παραχωρητήρια εργατικών κατοικιών.

3) Οικονομική ενίσχυση ύψους 4000 € που αυτά θα κρατηθούν αργότερα από την μισθοδοσία του κάθε εργαζόμενου με την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης.

4) Την επιμήκυνση του ταμείου ανεργίας μέσου Ο.Α.Ε.Δ λόγου επίσχεσης εργασίας μέχρι την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης . 

5) Αν σε περίπτωση δεν είναι εφικτό να γίνει αυτό ( 3ον αίτημα ) που εμείς πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει να δοθεί η δυνατότητα σ΄αυτούς τους εργαζόμενους να ενταχτούν σε κάποιο πρόγραμμα προσφέροντας εργασία σε δήμους ή περιφέρειες αμείβοντας τους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν .
Όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν εργαζόμενοι της ΕΝ ΚΛΩ. , θα έχουν τα ίδια εργασιακά δικαιώματα , θα έχουν το ένσημο που έχουν μέχρι και σήμερα και τις αξιώσεις από την εταιρεία . Όταν αρθεί η επίσχεση εργασίας με την καταβολή των οφειλομένων αποδοχών ( μισθοί ή ημερομίσθια –Δώρα Εορτών – Αδείας και Επίδομα Αδείας κλπ.) τα ποσά αυτά που θα έχει λάβει ο εργαζόμενος θα κρατηθούν από την εταιρεία και θα επιστραφούν στο Ο.Α.Ε.Δ και θα δοθεί η διαφορά στον εργαζόμενο από τον κανονικό μισθό που έχει σήμερα ή θα έχει εκείνη την χρονική περίοδο. Αυτά όμως δεν σημαίνουν ότι σταματάμε τον δίκαιο αγώνα μας για την χρηματοδότηση της εταιρείας και την καταβολή των αποδοχών μας .

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ –ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ Γ΄ΝΑΟΥΣΗΣ
ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΚΟΠΛΑΝ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΟΥΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...