Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Δρομολογούνται νέα διδακτήρια στο Δήμο Βέροιας.


 Για την καλύτερη εκτίμηση των γενικότερων συνθηκών που επικρατούν στα σχολεία της Βέροιας, πραγματοποιήθηκε η τελική σύσκεψη στο Δημαρχείο της πόλης την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Παιδείας και Αλληλεγγύης κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αριστομένης Λαζαρίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας.


Έπειτα από διεξοδική συζήτηση κατέληξαν στα παρακάτω:
Α) Διαπιστώθηκε η επιτακτική ανάγκη και αποτελεί άμεση προτεραιότητα η ανέγερση σχολικού συγκροτήματος στη θέση «Γιοτζαλίκια» Βέροιας, όπου θα μεταστεγασθεί το «Φιλίππειο» 1ο & 7ο Γυμνάσιο Βέροιας, καθώς και το 2ο Λύκειο της πόλης μας το οποίο συστεγάζεται με το 5ο Γυμνάσιο.
Το παραπάνω σχολικό συγκρότημα που θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές και οργανωτικές λειτουργίες, αλλά και στην προοπτική κάλυψης των στεγαστικών αναγκών των παραπάνω σχολείων μετά και την επέκταση του αστικού ιστού της Βέροιας, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να στεγάσει 12 τμήματα Γυμνασίου και 14 Τμήματα Λυκείου, με προβλεπόμενο μαθητικό δυναμικό περίπου 300 μαθητών Γυμνασίου και 340 μαθητών Λυκείου.
Προτείνεται δε η ονομασία του ως «1ο Γυμνάσιο Βέροιας και 2ο Λύκειο Βέροιας».
Β) Στο σχολικό συγκρότημα «Φιλίππειο» θα μεταφερθεί το 16ο Δημοτικό Σχολείο το οποίο σήμερα στεγάζεται σε μισθωμένο κτίριο. Έτσι πέραν της εξοικονόμησης πόρων από το ιδιαίτερα υψηλό μίσθωμα το παραπάνω σχολείο θα γίνει 12θέσιο για να αποσυμφορήσει τα 3ο , 5ο και 14ο Δημοτικά σχολεία οι τάξεις των οποίων σήμερα στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους (υπόγεια σχολείων) και κινούνται στον υψηλότερο αριθμό μαθητών ανά τμήμα.
Επίσης στο ίδιο σχολικό συγκρότημα θα μετακινηθούν και τα 3ο , 14ο και 16ο Νηπιαγωγεία του Δήμου μας καθόσον και αυτά στεγάζονται σε μισθωμένα και ακατάλληλα κτίρια.
Γ) Άμεσης προτεραιότητας κρίνεται και η ανέγερση διδακτηρίου για το 4ο Νηπιαγωγείο Βέροιας που σήμερα συστεγάζεται με το 4ο Δημοτικό Σχολείο. Με τον τρόπο αυτό απελευθερώνονται τρείς αίθουσες διδασκαλίας από το διδακτήριο που είναι άμεσα αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου.
Για την ανέγερση τόσο του σχολικού συγκροτήματος στη θέση «Γιοτζαλίκια» όσο και του 4ου Νηπιαγωγείου υπάρχουν διαθέσιμα οικόπεδα για άμεση χρήση από τον ΟΣΚ.

Τα παραπάνω αποτελέσματα της σύσκεψης, εστάλησαν από το Δήμο Βέροιας στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (ΟΣΚ), με τη συνεργασία του οποίου θα προωθηθεί η άμεση υλοποίηση του σχεδίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...