Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Βροχή τα λουκέτα στην τοπική αγορά.


Με ενέσεις φαίνεται να στηρίζεται η τοπική αγορά του Νομού μας καθώς πολλά μικρά καταστήματα κλείνουν το ένα μετά απο το άλλο. Στην Βέροια ακόμα και στους κεντρικούς δρόμους της πόλης θα δεί κανείς ξενοίκιαστα καταστήματα καθώς αρκετοί ελέυθεροι επαγγελματίες δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν και αναγκάστηκαν να τα κλείσουν.
Στην Νάουσα σε έναν απο τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και συγκεκριμένα στην οδό Ζαφειράκη θα δεί κανείς πολλά άδεια καταστήματα ξενοίκιαστα και ενώ οι ιδιοκτήτες τους ζητούν χαμηλο ενοίκιο που ξεκινάει απο 150 Ε κανείς δεν φαίνεται διατεθειμένος να τα νοικιάσει.
Στην Αλεξάνδρεια η κατάσταση είναι το ίδιο άσχημη με μικρομάγαζα να κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Εργατικό δυναμικό υπάρχει και όσες επιχειρήσεις έχουν απομείνει εκμεταλεύονται την κατάσταση προσφέροντας μικρότερα μεροκάματα. Είναι κοινό μυστικό πως συγκεκριμένη επιχείρηση με έδρα την Αλεξάνδρεια χρησιμοποιεί εργαζόμενους και καθυστερεί να τους πληρώσει εσκεμένα για 2 έως και 4 μήνες. Στην περίπτωση μάλιστα που κάποιος παραπονεθεί τότε επέρχεται η απόλυση . Βέβαια ο εργαζόμενος κάποια στιγμή θα πληρωθεί για να μην τρέχει και την επιχείρηση στα δικαστήρια αλλά μέχρι να πληρωθεί τι γίνετε;
Το 2011 σίγουρα θα είναι μια καθοριστική χρονιά για τον Νομό μας αλλά όλα δείχνουν πως πάμε προς το χειρότερο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...