Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ



Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας στη συνεδρίαση της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου 2012, ενέκρινε ομόφωνα ψήφισμα εναντίον της κατάργησης των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:


Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νάουσας
Λαμβάνοντας υπόψη ότι:
Με την πρόσφατη ψήφιση του νέου Μνημονίου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) και εκτιμώντας
  1. Το ιδιαίτερα σημαντικό έργο των δύο αυτών Οργανισμών, που στο Νομό Ημαθίας ειδικότερα προσέφεραν και παρείχαν:
  • 490 Εργατικές Κατοικίες.
  • 3.180 δάνεια για την αγορά ή την ανέγερση κατοικίας.
  • 3.050 δάνεια για την αποπεράτωση-επισκευή κατοικιών.
  • σε 1.125 οικογένειες το χρόνο επιδότηση ενοικίου.
  • 300 δάνεια αγοράς-ανέγερσης σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού (πολύτεκνοι, κ.ά.).
  • 17.000 δελτία Κοινωνικού Τουρισμού το χρόνο.
  • Θερινά εκδρομικά προγράμματα σε 4.500 δικαιούχους το χρόνο.
  • 1.400 εργατικά εισιτήρια το χρόνο.
  • 2.000 δελτία αγοράς βιβλίων το χρόνο.
  • Την ενίσχυση έξι (6) ξενοδοχειακών μονάδων, Νάουσας-Βέροιας, μέσω των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού (σύμβαση με την Εργατική Εστία).
  • Ένα Βρεφονηπιακό Σταθμό στη Νάουσα, που φιλοξενεί 62 παιδιά.
  1. Ότι η προαλειφόμενη, με το Μνημόνιο, κατάργηση του ΟΕΚ και του ΟΕΕ θα επιφέρει νέο σοβαρό πλήγμα στους εργαζόμενους και κατ' επέκταση στην τοπική κοινωνία του δήμου Νάουσας, με επακόλουθο να πολλαπλασιαστούν τα ήδη άκρως οξυμένα κοινωνικά προβλήματα και οι συνέπειες της βαθιάς ύφεσης που πλήττει και τον δήμο μας,
Αποφασίζει
  1. Εκφράζει την αντίθεσή του στο επαπειλούμενο κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και ζητά από την Κυβέρνηση και τους αρμόδιους θεσμικούς και πολιτικούς παράγοντες να σταματήσει η Κυβέρνηση κάθε διαδικασία κατάργησης των Οργανισμών ανακαλώντας τη σχετική διάταξη που περιλαμβάνεται στο προσφάτως ψηφισθέν «Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής» που προβλέπει την κατάργησή τους, προκειμένου οι Οργανισμοί αυτοί να συνεχίσουν απρόσκοπτα την λειτουργία τους, επ’ ωφελεία όλων των εργαζομένων της χώρας.
  2. Εκφράζει την αλληλεγγύη του και συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων στους δύο Οργανισμούς, για την ακύρωση – ματαίωση αυτής της αντιλαϊκής απόφασης.
  3. Το ΙΚΑ να αποδώσει άμεσα τα παρακρατηθέντα 3 δις ευρώ προς τον ΟΕΚ και 1 δις ευρώ προς τον ΟΕΕ.
  4. Το κράτος να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα κατασκευής εργατικών κατοικιών.
  5. Ο ΟΕΕ να ικανοποιήσει τις ανάγκες των δικαιούχων σε δελτία κοινωνικού τουρισμού, θεατρικών παραστάσεων κλπ.
  6. Να μην κλείσει κανένας βρεφονηπιακός σταθμός και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
  7. Τέλος, στην περίπτωση κατά την οποία – παρά τις αντιδράσεις – νομοθετηθεί τελικά η κατάργηση του ΟΕΚ, ο δήμος Νάουσας δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά ότι θα προασπίσει με κάθε έννομο μέσο και τρόπο τα συμφέροντά του όσον αφορά τα ήδη δωρηθέντα προς τον ΟΕΚ ακίνητά του, προκειμένου να επαναπεριέλθουν στην κυριότητα του δήμου λόγω μη εκπλήρωσης του σκοπού της δωρεάς τους.
  8. Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στον Πρωθυπουργό, στους αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων, στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στους Βουλευτές του Νομού Ημαθίας, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και στον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, στους Προέδρους και τα Διοικητικά Συμβούλια του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, στον Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, στα Σωματεία Εργαζομένων του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, καθώς και στα ΜΜΕ με δελτίο Τύπου.
Νάουσα 28-2-2012
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...