Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ στα πλαίσια ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Υγείας προχώρησε στις παρακάτω παρεμβάσεις προκειμένου να καλυφθεί μέσω σύγχρονων εφαρμογών πληροφορικής ένα μεγάλο μέρος των επιχειρησιακών αναγκών του :



Αναβάθμιση των παλαιών εφαρμογών λογισμικού και εγκατάσταση νέων για τη διαχείριση κομβικών σημείων του Νοσοκομείου : Νοσηλευτικά Τμήματα (Κλινικές), Τμήμα Γραμματείας Εξωτερικών Ιατρείων (Ραντεβού), Τμήμα Κίνησης Ασθενών, Λογιστήριο Ασθενών κ.ά.

Προμήθεια πενήντα (50) σύγχρονων ηλεκτρονικών υπολογιστών για την υποστήριξη των νέων εφαρμογών.


Προμήθεια και εγκατάσταση τριών (3) νέων Κεντρικών Υπολογιστικών Συστημάτων (servers) καθώς και αναβάθμιση των παλαιότερων.

Δημιουργία ασύρματου δικτύου στο χώρο των Κλινικών και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών για τη διασύνδεση των φορητών υπολογιστών (touchbooks) των “mini ηλεκτρονικών ιατρικών φακέλων” με στόχο τη διαχείριση των ιατρικών δεδομένων των ασθενών (πιλοτική εφαρμογή σε 2 κλινικές του Νοσοκομείου).

Στα πλαίσια της αποτελεσματικής χρήσης των νέων τεχνολογιών ολοκληρώθηκε εξάλλου Ειδικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης του προσωπικού του Νοσοκομείου στις νέες εφαρμογές του λογισμικού.

Όλα τα παραπάνω στοχεύουν αφενός στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη και στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων σε αυτόν υπηρεσιών υγείας και αφετέρου στη διασφάλιση της Διοικητικής παρακολούθησης των δραστηριοτήτων του Νοσοκομείου στα πλαίσια των σύγχρονων προτεραιοτήτων στο χώρο της Υγείας που έχουν τεθεί από το Υ.Υ.Κ.Α.

Αναδημοσίευση από: Γιαννακοχωρίτης: ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...