Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η επερχόμενη λύση για την κατάρρευση του χρήματος.

     Δειλά δειλά μερικές ιστοσελίδες άρχισαν να βγάζουν ιστορίες για την κατάρρευση του χρήματος και των συναλλαγών. Έτσι όπως βαδίζει η οικονομία δεν είναι λίγοι αυτοί που άρχισαν να ζητάνε μια κοινωνία δίχως χρήμα όπου θα ισχύει η ανταλλακτική αξία. Δηλαδή μου δίνεις 1 κιλό τοματούλες και σου δίνω 1,5 κιλό πατάτες για παράδειγμα. Κάτι τέτοιο μπορεί να λειτουργήσει σε τοπικό όμως επίπεδο .
     Και είναι λογικό πως κάποιος που καλλιεργεί ας πούμε πατάτες δεν μπορεί να αγοράσει τα πάντα ανταλλάσσοντας τα με πατάτες. Έτσι αγαθά όπως για παράδειγμα κάποια εξειδικευμένα φάρμακα δεν θα μπορεί να τα αποκτήσει. Άρα το σύστημα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί μόνο εν μέρη και μόνο σε τοπικό επίπεδο.
      Και εδώ είναι που αρχίζει το ενδιαφέρον της ιστορίας. Κάποιοι δειλά δειλά πάλι και κυρίως σε ιστοσελίδες του εξωτερικού άρχισαν να μιλάνε για ένα καινούργιο σύστημα που θα λειτουργεί δίχως χρήματα αλλά με πιστωτικές μονάδες. Για παράδειγμα κάθε άνθρωπος θα αποκτάει με την γέννηση του έναν κωδικό αριθμό ο οποίος θα τον ακολουθεί για όλη του την ζωή. Στον κωδικό αυτόν θα πιστώνονται μονάδες οι οποίες θα χρησιμοποιούνται ως άυλο χρήμα. Έτσι αντί να δίνεις ας πούμε 1,8 για να βάλεις βενζίνη (και ελπίζουμε να μην την δούμε στα 2 ευρώ) θα δίνεις 1 πιστωτική μονάδα.
      Και πως θα ελέγχεις τον λογαριασμό σου; Μα είναι απλό. Θα έχεις μια καρτούλα (σαν πιστωτική κάρτα) με την οποία θα κάνεις τις οικονομικές σου συναλλαγές. Αυτό βέβαια θα δίνει την δυνατότητα να σε ελέγχουν μέσω των αγορών σου αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. 
       Για να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα και σύμφωνα με τα όσα λέγονται στους κατόχους των καρτών θα δίνονται κίνητρα για να αφήσουν την κάρτα στο συρτάρι και να εμφυτεύσουν στο χέρι τους ένα τσιπάκι (όσοι ασχολείστε λίγο με το θέμα θα γνωρίζετε για το RFID) . Οι περισσότεροι θα σκεφτούν <<Μα καλά ποιος θα θελήσει να κάνει μια τέτοια εμφύτευση από την στιγμή που τόσα ακούγονται . Πως το τσιπάκι θα ελέγχει την κάθε συναλλαγή και πως θα μας παρακολουθούν κτλπ;>>. 
Και η απάντηση είναι πολύ απλή. Θα πούνε πως όποιος έχει το τσιπάκι για όλη του την ζωή θα του πιστώνονται στον λογαριασμό του δωρεάν μονάδες άσχετα με το αν δουλεύει ή όχι . Έτσι όποιος έχει το τσιπάκι θα έχει εξασφαλίσει ένα εισόδημα που θα του παρέχει τα βασικά για να ζήσει. Για παράδειγμα θα του πιστώνονται σε αναλογία με το σημερινό μας νόμισμα κάθε μήνα 300 ευρώ. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει να δημιουργήσει περιουσία θα πρέπει να δουλεύει.
        Το πόσοι θα είναι αυτοί σε ολόκληρο τον πλανήτη που θα συρρέουν για να τσιπαριστούν από μόνοι τους μόνο και μόνο για εξασφαλίσουν αυτό το μικρό εισόδημα θα είναι ασύλληπτο. Μην ξεχνάτε πως η οικονομική κρίση είναι παγκόσμιο γεγονός που ακόμα δεν ξέρουμε που θα μας βγάλει και μην κοιτάτε την Ελλάδα. Υπάρχουν και χώρες που η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη. Έτσι με αυτόν τον έξυπνο τρόπο εκατομμύρια φτωχοί σε όλο τον πλανήτη θα τσιπαριστούν υπό το πρόσχημα της λύσης στην παγκόσμια φτώχεια.
      Παραθέτω ένα βίντεο που προϊδεάζει για τις αγορές του μέλλοντος.


Στο βίντεο αυτό θα δείτε πως ένας νεαρός φαίνεται να κλέβει από ένα super market τρόφιμα. Θα παρατηρήσετε την σημασία που δίνει η διαφήμιση στην ασφάλεια καθώς στο super market υπάρχει και υπάλληλος security και κάμερες. Στο τέλος ο νεαρός περνάει μέσα από ένα scanner οτιδήποτε έχει επάνω του προστίθεται αυτόματα και αφαιρείται από τον λογαριασμό του ενώ οι πληροφορίες μεταδίδονται από το τσιπάκι που έχει μέσα στο χέρι του. Στο τέλος ο φρουρός του δίνει την απόδειξη. 
Η διαφήμιση θέλει να μας πει πως τίποτα δεν θα μπορεί να κρυφτεί ούτε να κλαπεί από πουθενά. Όλα θα ελέγχονται. 
    Θα δούνε πολλά τα μάτια μας. Ο Θεός βοηθός.

Βάκχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...