Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

«Μια μέρα για το Δέλτα»: το τελευταίο ραντεβού στο Δέλτα Αξιού


Στο παράκτιο τμήμα του Δέλτα Αξιού θα δοθεί την ερχόμενη Κυριακή 17 Απριλίου, στις 10 το πρωί, το τέταρτο και τελευταίο ραντεβού των εθελοντών και εθελοντικών ομάδων στο πλαίσιο της εκστρατείας εθελοντικών καθαρισμών «Μία Μέρα για το Δέλτα», που διοργανώνει ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και ο Δήμος Δέλτα.
Ο καθαρισμός θα γίνει στο παράκτιο κομμάτι από τις καλύβες των μυδοκαλλιεργητών έως και το πέτρινο φυλάκιο, όπου έχουν στοιβαχτεί τεράστιες ποσότητες πλαστικών που ξεβγάζει η θάλασσα, αλλά και σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι ανθρώπινες δραστηριότητες.

Τις προηγούμενες Κυριακές οι εθελοντές κατόρθωσαν πραγματικά μέσα σε μερικές ώρες να αλλάξουν την εικόνα στις περιοχές όπου έγιναν οι καθαρισμοί (Καλοχώρι, Λουδίας, παραποτάμιο δάσος Ανατολικού). Σας καλούμε αυτή την τελευταία Κυριακή να έρθετε μαζί μας για να δώσουμε το μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, αυτού του πολύτιμου όσο και άγνωστου βιότοπου στις παρυφές της πόλης της Θεσσαλονίκης.
Μαζί μας αυτή την Κυριακή θα είναι η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ, η ομάδα «Παιδιά εν Δράσει», η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Χαλάστρας, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοηθείας ΑΠΘ, η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, η ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης και ο Τομέας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και ο Ιππικός Σύλλογος Ελεύθερης Ιππασίας Νέας Ιωνίας «Άγιος Δημήτριος». Τη δική της ομάδα θα «κατεβάσει» και η πρωινή ζώνη του ραδιοφώνου του Ant1, και ειδικότερα, οι παραγωγοί Κωστής Βαραγιάννης και Νικόλας Χατζής.
Στην αποκομιδή των σκουπιδιών θα συνεισφέρουν εθελοντικά οι εταιρίες διαχείρισης απορριμμάτων Γκρι και Στέργιος Μπέκας ΟΕ, ενώ η εταιρεία Ecoelastica θα παραλάβει τα δεκάδες ελαστικά που βρίσκονται εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένα στον υγρότοπο.
Στην www.axiosdelta.gr υπάρχουν χάρτες και άλλες πληροφορίες, τηλ 2310 794811.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...