Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Και όμως, εκεί τα… διακόπτουν

Η διακοπή του αγώνα της Ζανκτ Παουλί εναντίον της Σάλκε μετά τη ρίψη αντικειμένου εναντίον του βοηθού διαιτητή ήταν η έβδομη διακοπή παιχνιδιού στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα. Το gazzetta.gr θυμάται τις προηγούμενες.
Μπορεί στη… Σούπερ Λίγκα τα νέα ήθη να θέλουν οπαδούς να κόβουν βόλτες στο γήπεδο, να πετούν οτιδήποτε μπορούν να βρουν εναντίον διαιτητών, παικτών και παραγόντων και να κάνουν ό,τι θέλουν γενικά σε ένα καθεστώς ατιμωρησίας, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο στη γερμανική Μπουντεσλίγκα.


Το πρωτάθλημα της Γερμανίας θεωρείται έτσι και αλλιώς πρότυπο ευρωπαϊκής διοργάνωσης τόσο για την οικονομική διαχείριση των ομάδων, όσο και για τον ανταγωνισμό που παρουσιάζει (δείτε απλά πόσες διαφορετικές ομάδες έχουν πάρει πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία και θα καταλάβετε). Σαφώς δεν είναι όλα αγγελικά πλασμένα στη Γερμανία, ωστόσο εκεί οι υπεύθυνοι δεν… μασάνε να κάνουν το αυτονόητο και να εφαρμόσουν τους κανόνες.

Eπτά παιχνίδια έχουν διακοπεί στη Γερμανία στην ιστορία της Μπούντεσλιγκα και τα δύο από αυτά, μαζί με το τελευταίο περιστατικό στο Αμβούργο στο γήπεδο της Ζανκτ Πάουλι ήταν λόγω της συμπεριφοράς των φιλάθλων. Το gazzetta.gr ανέτρεξε στο αρχείο και βρήκε αυτές τις περιπτώσεις.

7 Δεκεμβρίου 1963: Η αναμέτρηση μεταξύ του Αμβούργου και της Μπορούσια Ντόρτμουντ βρίσκεται στο 1-2, όταν η πυκνή ομίχλη αναγκάζει τον διαιτητή να διακόψει την αναμέτρηση στο 61’. Το παιχνίδι γίνεται από την αρχή καθώς θεωρήθηκε ότι τα καιρικά φαινόμενα έπαιξαν τον ρόλο τους και το Αμβούργο κερδίζει 2-1.

2 Δεκεμβρίου 1967: Για τον ίδιο ακριβώς λόγο θα διακοπεί το παιχνίδι της Στουτγάρδης με την Μπορούσια Νόιεκιρχεν στο 0-0. Στην επανάληψη η Στουτγάρδη θα κερδίσει με 2-1.

3 Απριλίου 1971: Η πιο παράξενη περίπτωση διακοπής αγώνα στη Γερμανία, καθώς στην αναμέτρηση της Γκλάντμπαχ με τη Βέρντερ Βρέμης και με το σκορ στο 1-1… σπάει ένα δοκάρι! Το παιχνίδι κατακυρώνεται 2-0 υπέρ της Βέρντερ, καθώς η Γκλάντμπαχ θεωρείται υπεύθυνη για την κακή συντήρηση! Φανταστείτε παρόμοιο σκηνικό στην Ελλάδα!

31 Οκτωβρίου 1972: Για τρίτη φορά η ομίχλη σταματά παιχνίδι, έπειτα από 45 λεπτά και με την αναμέτρηση της Μπραουνσβάιγκ με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στο 3-0. Η επανάληψη λήγει με 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

27 Νοεμβρίου 1976: Στη συνάντηση της Καϊσερσλάουτερν με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ ο αγώνας βρίσκεται στο 0-1. Οι οπαδοί των γηπεδούχων πετάνε μπουκάλια και ο διαιτητής Ρούντολφ Φρικ κρίνει ότι η ασφάλεια των παικτών δεν είναι εγγυημένη. Το παιχνίδι κατακυρώνεται στην Ντίσελντορφ με 2-0. Εάν το ίδιο γινόταν κάθε φορά που έπεφτε κάτι στα ελληνικά γήπεδα, τότε οι μισοί αγώνες δεν θα τελείωναν και αυτό δυστυχώς δεν είναι υπερβολή…

11 Απριλίου 2008: Ύστερα από καταρρακτώδη βροχή και με το παιχνίδι της Νυρεμβέργης με τη Βόλφσμπουργκ να είναι στο 1-0, το παιχνίδι διακόπτεται. Σε στεγνό γήπεδο, η Νυρεμβέργη θα πάρει τελικά τη νίκη με 1-0.

1 Απριλίου 2011: Ο βοηθός διαιτητή Τόρστεν Σνίφνερ θα δεχθεί ένα ποτήρι γεμάτο μπίρα στο σβέρκο του δύο λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης της Ζανκτ Πάουλι με τη Σάλκε. Ο Ντενίζ Αϊτεκίν θα σφυρίξει τη λήξη και θα γίνει ο δεύτερος διαιτητής που διακόπτει παιχνίδι λόγω ρίψης αντικειμένων.
http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...