Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ιδρύεται η Πανελλήνια Ένωση Καταμαράν με έδρα το Δήμο Θερμαϊκού Πρόταση αναβάθμισης τη περιοχής από δυο ιστιοπλόους



Έδρα των καταμαράν της Ελλάδας θα αποτελεί ο Δήμος Θερμαϊκού με την πρωτοβουλία που αναπτύσσουν την περίοδο αυτή δυο ιστιοπλόοι της περιοχής ο Ευστράτιος Κοσμόγλου και ο Παύλος Δημητηριάδης. Οι δυο ευρωπαίοι πρωταθλητές είναι τα βασικά ιδρυτικά μέλη την Ελληνικής Ένωσης Ιστιοπλοϊκών σκαφών Καταμαράν τύπου Ηobie με στόχο να αναπτύξουν δράσεις που θα ξεκινούν από την Περαία και θα επεκτείνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Οι δυο αθλητές ζητούν να στηριχτεί η προσπάθεια αυτή ώστε να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο που είχαν από μικρά παιδιά. Με πολύ μεράκι και αγάπη για τα θαλάσσια σπορ απευθύνονται προς όλες τους δημότες του Δήμου Θερμαϊκού και ζητούν εθελοντές που θα τους βοηθήσουν ώστε να υλοποιήσουν το στόχο τους. Ηλεκτρολόγοι, μπογιατζήδες, ηλεκτρονικοί υπολογιστών, σιδηρουργοί ,όλοι μπορούν να προσφέρουν ο καθένας με τον τρόπο του, αρκεί να επενδύσει τον εθελοντισμό του σε κάτι υγιές και πεντακάθαρο που ξεκινάει στην περιοχή μας. Πρώτος βασικός στόχος -εάν όλα πάνε καλά- θα είναι η «εβδομάδα καταμαράν» που φιλοδοξούν οι δυο νέοι να διοργανώσουν τον Αύγουστο στην Περαία. Κατά την περίοδο των αγώνων θα συγκεντρωθούν όλα τα καταμαράν της Ελλάδας για να πάρουν μέρος στο φεστιβάλ που θα διοργανωθεί.
Η πρόταση των δυο αθλητών βρίσκει ήδη φανατικούς υποστηρικτές κάτι που εάν ενισχυθεί από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής θα καταστήσει την περιοχή κόμβο ιστιοπλοΐας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δείξει όλοι οι μεγάλοι ιστιοπλόοι που συμμετείχαν σε ολυμπιάδες και παγκόσμια πρωταθλήματα και έχουν ήδη εγγραφεί ως μέλη της Ένωσης Καταμαράν. Πολύ σημαντική θεωρείται η διοργάνωση ημερίδων, διαλέξεων με θέματα τη θάλασσα αλλά και πολύ σημαντικά θα είναι τα μαθήματα που θα γίνονται σε δημοτικά γυμνάσια και λύκεια προκειμένου να ενημερώνονται τα παιδιά για τα θαλάσσια σπορ και κυρίως για την ιστιοπλοΐα. Μέλη της Ένωσης μπορούν να εγγραφούν όλοι όσοι δηλώνουν λάτρεις της ιστιοπλοΐας αλλά και άλλων σπορ. Σε πρώτη φάση οι δυο αθλητές ζήτησαν με επιστολή τους από το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Ακτής Θερμαϊκού , να τους παραχωρηθεί ένας χώρος στο οίκημα ώστε να έχουν έδρα το Δήμο Θερμαϊκού και να λειτουργήσουν εκεί τα γραφεία της Ένωσης Καταμαράν, ανεξάρτητα από τα γραφεία του ομίλου, εφόσον οι εγκαταστάσεις και ο χώρος αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του Δήμου. Η πρόταση των δυο πρωταθλητών έγινε με σκοπό να είναι συγκεντρωμένες στις ίδιες εγκαταστάσεις όλες οι παράλληλες δραστηριότητες που έχουν άμεση σχέση με τη Θάλασσα. Η Ελληνική Ένωση Ιστιοπλοϊκών σκαφών Καταμαράν είναι Αθλητικός Σύλλογος και διέπεται από τους κανόνες λειτουργίας του Αθλητικού Νόμου. Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται : Ευστράτιος Κοσμόγλου 6936996501, Παύλος Δημητριάδης 6986285852






Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Η επιστολή των δύο πρωταθλητών με (ημερομηνία 05-04-2011)απευθύνεται προς το Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Ακτής Θερμαϊκού το Δήμαρχο Θερμαϊκού Ιωάννη Αλεξανδρής και τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Πολιτισμού Ιωάννη Βασιλειάδη
“Ζητούμε να τεθεί προς συζήτηση στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ του Ναυτικού Ομίλου Ακτής Θερμαϊκού το θέμα της παραχώρησης χώρου γραφείων στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Δήμου όπου λειτουργεί ο όμιλός σας και τα γραφεία των αλιέων ψαράδων του Δήμου. Σ’ ένα χώρο 3χ3 περίπου που θα οριοθετηθεί με υαλοκατασκευή στον εσωτερικό χώρο του κτηρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία σας θα εγκαταστήσουμε την δική μας τηλεφωνική γραμμή και φαξ, τους δικούς μας υπολογιστές και την υπόλοιπη υλικοτεχνική υποδομή της κλάσης . Τον χώρο αυτό θα τον χρησιμοποιούμε ως βάση της Ελληνικής Κλάσης Hobie που θα έχει έδρα τον Δήμο Θερμαϊκού.
Η Ελληνική Κλάση ως ανεξάρτητη αρχή φιλοδοξεί να συνεργαστεί στενά πρωτίστως με τον Ναυτικό όμιλο τηρώντας όλους τους κανόνες δεοντολογίας που διέπουν την λειτουργία του. Ως κλάση με έδρα τον Δήμο Θερμαϊκού έχουμε στόχο να αναδείξουμε την περιοχή και το θαλάσσιο τουρισμό στα πλαίσια αθλητικών δραστηριοτήτων στις οποίες θα συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι Ιστιοπλόοι, αρχής γεννωμένης από την (εβδομάδα Καταμαράν) που επιθυμούμε να διοργανώσουμε τον Αύγουστο.
Με δεδομένη την προσπάθεια που καταβάλλουμε για αυτό το εγχείρημα που αναβαθμίζει τον θαλάσσιο αθλητισμό και κατ’ επέκταση τον Δήμο Θερμαϊκού -στόχο που έχετε και εσείς- και που έχουμε συζητήσει κατ’ επανάληψη και προφορικά, παρακαλούμε όπως ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημα μας και μας απαντήσετε εγγράφως για την απόφαση σας. Σας γνωστοποιούμε ότι η Ελληνική ‘Ένωση Ιστιοπλοϊκών σκαφών Καταμαράν τύπου Hobie στην οποία θα συμμετέχουν Ιστιοπλοϊκά σκάφη από ολόκληρη την Ελλάδα είναι αθλητικό σωματείο που διέπεται από τους κανόνες λειτουργίας των ισχύοντος Αθλητικού Νόμου. Η λειτουργία της κλάσης δεν θα έχει καμιά περαιτέρω εμπλοκή στα εσωτερικά θέματα διοίκησης του Ναυτικού Ομίλου Ακτής Θερμαϊκού και η κάθε συνεργασία μας θα διέπεται από τους σύννομους κανόνες που ισχύουν σε όλα τα σωματεία που λειτουργούν σε χώρους που αποτελούν περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Θερμαϊκού.
Ως μέλη της κλάσης Hobie μπορούν να εγγραφούν μέλη από όλους τους Ναυτικούς Ομίλους της Ελλάδας αφού η δραστηριότητες της κλάσης θα επεκτείνονται σε επιμορφωτικά σεμινάρια, διαλέξεις, ημερίδες και ειδικά μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Η συνύπαρξη της ένωσης των Καταμαράν στις ίδιες εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται και άλλες όμοιες θαλάσσιες δράσεις, θα συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού από όλες τις πλευρές γεγονός που θα αποτελεί δυναμική προβολή και καταξίωση του Δήμου Θερμαϊκού στον Θαλάσσιο χώρο. Θεωρούμε ότι η ανταπόκριση σας θα είναι θετική και ανιδιοτελής καθώς έχουμε ως κοινό στόχο την ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας. Τα έως τώρα εγγεγραμμένα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ιστιοπλοϊκών σκαφών Καταμαράν είναι αθλητές που έχουν πάρει μέρος σε Ολυμπιάδες, Παγκόσμιοι και Ευρωπαίοι Πρωταθλητές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...