Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Συμμετοχή του Δήμου Βέροιας στη Δράση του WWF «Η Ωρα της Γης»


 O Δήμος Βέροιας στέλνει το δικό τους μήνυμα περιβαλλοντικής συμπεριφοράς αγκαλιάζοντας και συμμετέχοντας ενεργά στη Δράση του WWF «Η Ωρα της Γης». Μια συμβολική πρωτοβουλία με ουσιώδη όμως σημασία που θυμίζει στον κάθε ένα από μας την προσωπική και συλλογική του ευθύνη για τις κλιματικές αλλαγές και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Δήμος μας συμμέχοντας στην παγκόσμια εκστρατεία της WWF «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» το Σάββατο 26 Μαρτίου από τις 8:30 έως τις 9:30 το βράδυ, θα σβήσει τα φώτα στα κεντρικά δημοτικά κτήρια του ενιαίου Δήμου.
Η Δήμαρχος Βέροιας και το Δημοτικό Συμβούλιο καλούν όλους τους δημότες να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα για την προστασία του πλανήτη και να κλείσουν και αυτοί τα φώτα στα σπίτια τους.

Το κίνημα «ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ», το οποίο ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας και στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 128 χώρες, μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.
Οι τοπικές κοινωνίες οφείλουν και μπορούν να στείλουν το μήνυμά τους στους ηγέτες του κόσμου για ένα βιώσιμο μέλλον, για έναν καθαρότερο πλανήτη. Ιδιαίτερη αξία έχει το μήνυμα των ενεργών πολιτών του Δήμου μας, ενός τόπου προικισμένου με μοναδικές ομορφιές, αλλά και με περιβαλλοντικά προβλήματα που υπονομεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Σ’ αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια ευαισθητοποίησης για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Σε αυτή την προσπάθειά του Δήμου, θέλουμε όλους τους Δημότες συμμέτοχους. Θέλουμε το κλείσιμο των φώτων το Σάββατο, 26 Μαρτίου, 8:30 – 9:30 το βράδυ να γίνει μία προσωπική δέσμευση για τον καθένα από εμάς, μια δέσμευση για το περιβάλλον δεν θα περιορίζεται σε 60 λεπτά, αλλά θα διατρέχει την καθημερινότητά μας.
Η κάθε μικρή μας κίνηση μπορεί να κάνει την διαφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...