Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Θέλω και εγώ να με προσλάβουν στα Ελ.Πε. σαν φύλακα βάρδιας!

    Στην σημερινή μου βόλτα στα site της χώρας έπεσα σε ένα άρθρο από το το Capital.gr σχετικά με τα Ελ.Πε. και την περικοπή κάποιον προνομίων των εκεί εργαζομένων. Η διοίκηση είπε τα δικά της , ότι δηλαδή οι εργαζόμενοι παίρνουν τους μεγαλύτερους μισθούς στην Ευρώπη και η εταιρία από άποψη παραγωγικότητας είναι τελευταία. 
  Οι συνδικαλιστές με την σειρά τους είπαν πως θα κάνουν απεργίες για να προφυλάξουν τα δικαιώματα των εργαζομένων . Μέχρι εδώ έχουν μια λογική σειρά. Παρακάτω στο άρθρο διάβασα και μερικά παραδείγματα από τα ''ψίχουλα'' που παίρνουν για μισθό αυτοί οι άνθρωποι τα οποία μεταφέρω αυτούσια
έτσι όπως δημοσιεύτηκαν στο Capital.gr.


Χαρακτηριστικά αναφέρονται παραδείγματα όπως:
* Κλητήρας - μισθός συν υπερωρίες 52 χιλιάδες ευρώ
* Πυροσβέστης οδηγός - μισθός συν υπερωρίες 88 χιλιάδες ευρώ
* Φύλακας βάρδιας - μισθός συν υπερωρίες 110 χιλιάδες ευρώ
* Κλητήρας - μισθός συν υπερωρίες 67 χιλιάδες ευρώ
* Εργάτης - μισθός συν υπερωρίες 55 χιλιάδες ευρώ
* Αποθηκάριος - μισθός συν υπερωρίες 78 χιλιάδες ευρώ
* Τραπεζοκόμος - μισθός συν υπερωρίες 74 χιλιάδες ευρώ


Και σας ρωτάω εγώ φίλοι μου. Άντε πυροσβέστης θέλει μια εκπαίδευση ας το αφήσουμε.Για τις υπόλοιπες ειδικότητες που δεν χρειάζεται τίποτα ουσιώδες ούτε σπουδές ούτε πτυχία μπορεί ο κάθε πολίτης να μπει ; Ισονομία και αξιοκρατία δεν έχουμε; Θέλω να μπω φύλακας βάρδιας παρακαλώ.  

Έτσι είναι φίλοι μου.....Εγώ ψάχνω για δουλειά και σκέφτομαι τα εξής:

- Θα μπορέσω να βρω ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ με έναν αξιοπρεπές μισθό των 800 ευρώ το μήνα;
-Αν με πάρουν στην δουλειά θα με πληρώσουν ή θα με κοροϊδέψουν; 
-Θα με πληρώνουν στην ώρα τους αφού και εγώ θα πρέπει να δουλεύω στην ώρα μου;
-Θα δουλεύω 8ώρο όπως οι Ευρωπαίοι συνάδελφοι ή κανένα 12ώρο όπως οι συνάδελφοι σκλάβοι ;

Γιαυτό σαν χώρα καταστραφήκαμε επειδή κάποιοι φύλακες βάρδιας παίρνουν πάνω από 100 χιλιάδες μισθό και νέα παιδιά δουλεύουν για 400 ευρώ το μήνα.  Κρατάω μια επιφύλαξη γιατί δεν γνωρίζω την άλλη πλευρά (των εργαζομένων) αλλά για παίρνεις μισθό 100 χιλιάδων ευρώ μάλλον πρέπει το επάγγελμα σου να είναι επικίνδυνο για την σωματική σου ακεραιότητα. Και καλά φίλοι μου .....φύλακας να το καταλάβω...... ότι έχει έναν βαθμό επικινδυνότητας . Τον τραπεζοκόμο που παίρνει 74 χιλιάδες ευρώ μισθό πως να τον δικαιολογήσω;  

Πάντα φιλικά 
Βάκχος

Οι πληροφορίες είναι από το άρθρο του κ.Χάρη Φλουδόπουλου στο Capital.gr


3 σχόλια:

  1. Μην πέφτετε θύματα της προπαγάνδας της διοίκησης των ΕΛΠΕ.
    Αυτά λέγονται για να δημιουργηθεί αρνητικό κλίμα εις βάρος των εργαζομένων,για να μπορέσουν έτσι να περάσουν τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους.
    Οι ετήσιες αποδοχές που αναφέρονται πιο πάνω δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα ούτε κατά το ήμισυ
    οτι γράφεται αυτην την στιγμή στα blog ειδήσεων στις εφημερίδες και στα κανάλια ειναι πέρα για πέρα ΨΕΜΑΤΑ.
    με ψέματα η εταιρεία προσπαθεί να κόψει τον μόχθο μας και να ρίξει την κοινη γνωμη εναντιων μας,ωστε οι μεγαλομετοχοι να κερδισουν ακομα περισσοτερα εις βαρος δικο μας και του δημοσιου και κοινου συμφεροντος
    δεν φτανει που λενε ψεματα για τις αμοιβές των εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ ετοιμάζουν και το πεδιο για το ξεπούλημα της μοναδικής ΚΕΡΔΟΦΟΡΑΣ επιχείρησης που δίνει ζεστό χρήμα στα ταμεία του κρατους.......θα το χρεωσουν και αυτο στους εργαζομενους?
    μπραβο τους αξιοι οι δημοσιογραφοι ......ουτε καν διασταύρωσαν ή ελέγξανε την εγκυρότητα των στοιχείων που τους εδωσε η εταιρεια .... τελικα δεν τα περνουν αδικα τα λεφτα τους τα "ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ" και με το παραπανω

    για περισοτερες λεπτομέρειες μπορειται να δειτε εδω
    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=71219&catid=3&la=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. File moy diavasa to link sou evales. Oi monoi ekei mesa pou dikaia kata tin gnomi mou pairnoun megalo mistho einai osoi riskaroun tin zoi tous. Diladi kapioi mixanikoi pou douleuoun se 40 bathmous ktlp

    Oloi oi alloi trapezokomoi , filakes ,odigoi ktlp pernoun terastia posa. Sigkekrimena leei endexomenos na plironete odigos me 110.000 eurv kai ton exei oli mera eno enas aplos odigos pairnei 40.000. Ergatako me filiki panta diathesi sou leo pos autos pou pairnei 40.000 me proxeiro ipologismo 40.000 x12 pairnei ton mina 3330 euro.

    Signomi file mou alla emena min me kanente filaka bardias opos thelei o Bakxos kante me odigo! To ksereis file ergatako pos an douleua kai eperna 3000 to mina se 2 xronia tha eixa svisei ola mou ta xrei? Afiste tis dikaiologiew loipon ta lefta pou pernete einai iperogka! Kai den milao mono gia touw ergazomenous diavasa allous oti exete kai pollous prostamenous kai dieuthintes kai plironontai kai autoi me terastia posa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εργατάκο θυμάσαι τα δύο παλικάρια τους αστυνομικούς που σκότωσαν στην Αθήνα; Τα παιδιά έπαιρναν 1000 ευρώ περίπου δηλαδή 12-13 χιλιάρικα το χρόνο. Αυτοί δεν ρίσκαραν την ζωή τους; Δεν δούλευαν επικίνδυνα; Αυτοί γιατί δεν έπαιρναν 40.000 και 100.000 το χρόνο; Αφήστε την καραμέλα της ανθυγιεινής εργασίας και της επικινδυνότητας.
    Πόσο επικίνδυνο είναι να είσαι οδηγός; Πόσο επικίνδυνος είναι να είσαι τραπεζοκόμος; Όχι ότι οι διευθυντές σας παίρνουν λίγα.... ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...