Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Το περπάτημα κάνει καλό στην μνήμη


Εάν περπατάμε ενάμιση χιλιόμετρο την ημέρα προστατεύουμε τον εγκέφαλο μας από την συρρίκνωση και αποτρέπουμε την κατάπτωση της μνήμης και την εμφάνιση άνοιας και της νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.
Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε ύστερα από εννέα χρόνια, υπό τον Κερκ Έρικσον του πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, όσοι περπατούν τουλάχιστον δέκα χιλιόμετρα την εβδομάδα εμφανίζουν λιγότερα συμπτώματα εκφύλισης του εγκεφάλου τους, σε σχέση με όσους περπατούν λιγότερο.
"Το μέγεθος του εγκεφάλου συρρικνώνεται με την ηλικία, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα μνήμης. Η έρευνα μας θα πρέπει να ενθαρρύνει τη φυσική άσκηση στους μεγαλύτερης ηλικίας ενήλικες ως μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος για να καταπολεμήσουν την άνοια και το Αλτσχάιμερ", δήλωσε ο Κερκ Έρικσον.
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η αεροβική δραστηριότητα, όπως το βάδισμα, ευνοεί τα εγκεφαλικά κύτταρα και αυξάνει τη φαιά ουσία του εγκεφάλου.
Στο πλαίσιο της εν λόγω έρευνας, οι ερευνητές παρακολούθησαν περίπου 300 άτομα, καλά στην υγεία τους, με μέση ηλικία τα 78 χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...