Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ: ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ- ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


Συλλαλητήριο (μεγάλο φωτορεπορτάζ στο τέλος της ανάρτησης) ενάντια στις περικοπές δρομολογίων στον ΟΣΕ αλλά και στις αυξήσεις των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ και των διοδίων πραγματοποίησαν συνδικάτα, κινήσεις της αριστεράς, κάτοικοι των περιοχών Πέλλας και Φλώρινας, οικολογικές οργανώσεις και φίλοι του σιδηρόδρομου.
Στη διαδήλωση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων κινήσεις πολιτών, συλλογικότητες από την Πέλλα, την Ημαθία, την Κοζάνη και τη Θεσσαλονίκη που έχουν ως στόχο τόσο...
την επαναλειτουργία της γραμμής ως τη Φλώρινα που είναι αποκομμένη πλέον όσο και να καταστήσουν σαφές πως δεν διαπραγματεύονται να μετατραπούν οι συγκοινωνίες ιδιωτική υπόθεση αλλά να παραμείνουν κοινωνικό αγαθό.


Οι κάτοικοι από τη δυτική Μακεδονία αποβιβάστηκαν με το τρένο της γραμμής 2 από την Έδεσσα και συγκεντρώθηκαν με τα πανό τους μπροστά στον νέο σιδηροδρομικό σταθμό.
Στη συγκέντρωση που έγινε έξω από το Σταθμό μίλησαν εκπρόσωποι των κινήσεων και ενδιαφέρον είχαν οι τοποθετήσεις τόσο των μηχανοδηγών του ΟΣΕ που πρότεινε λύσεις για την επαναλειτουργία της γραμμής ως τη Φλώρινα δηλώνοντας μάλιστα ότι προσφέρουν ένα μεροκάματο το μήνα για την υπόθεση αυτή.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΟΣΕ στη βόρεια Ελλάδα Γιάννης Βλάχος κατήγγειλε τους διοικούντες και την κυβέρνηση για την απαξίωση του οργανισμού και είπε χαρακτηριστικά ότι η Ελλάδα είναι πλέον ένα σιδηροδρομικό νησί αφού δε μπαίνει ούτε βγαίνει τρένο στη χώρα!
Ο εκπρόσωπος από την κίνησης της Φλώρινας κ. Πετράκος κατήγγειλε την απόφαση του ΟΣΕ να κόψει τη σύνδεση της περιοχής με την υπόλοιπη χώρα και είπε ότι θέλουν να στρέψουν τους πολίτες στα ΙΧ για ευνόητους λόγους.
Στη συγκέντρωση έδωσαν το «παρών» αρκετοί πολίτες που θεώρησαν χρέος τους να υπερασπιστούν το δικαίωμα της συγκοινωνίας για όλους με προσιτό εισιτήριο και όχι βορρά στα χέρια επιχειρηματιών. Διακρίναμε εκπροσώπους κομμάτων, βουλευτές και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής που βέβαια η παρουσία τους δεν προκαλεί εντύπωση αλλά το γεγονός ότι δε συντονίζονται για το θέμα είναι απορίας άξιον μεν εξηγήσιμο δε.
Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση και την πορεία




Δείτε φωτογραφίες στο ΧΡΟΝΙΚΑ-opinion


http://xronika05.blogspot.com/2011/03/blog-post_20.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...