Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Επαφές ενημέρωσης για το Επενδυτικό Σχέδιο ξεκίνησε η Δήμαρχος Βέροιας


Σειρά συναντήσεων ξεκίνησε η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου - Γεωργιάδη, στο πλαίσιο ενημέρωσης των επαγγελματικών φορέων και των δημοτικών παρατάξεων, σχετικά με τις τελικές λεπτομέρειες του Επενδυτικού Σχεδίου που έχει καταρτίσει ο δήμος και το οποίο πρόκειται μερικώς να χρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 08-03-2011, η Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ημαθίας, κ. Νίκο Ουσουλτζόγλου, τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου, κ. Κώστα Τσιλογιάννη και τον εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Βέροιας, κ. Βασίλη Αδάμ. Το πρόγραμμα των επαφών ενημέρωσης συνεχίστηκε την Τετάρτη, 09-03-2011, αρχικώς, με τις επικεφαλής των παρατάξεων της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Βέροιας, κυρίες Ιωάννα Σοφρόνωφ και Χρύσα Σαββαΐδου  και στη συνέχεια με την Προϊσταμένη της ΙΖ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, κα. Αγγελική Κοτταρίδου και ομάδα συνεργατών της.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, αναπτύχθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν την χρηματοδότηση του σχεδίου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων όπως η λίστα με τα χρηματοδοτούμενα αναπτυξιακά έργα, το συνολικό μέγεθος του επενδυτικού προγράμματος, η περίοδος χάριτος και η διάρκεια αποπληρωμής του. Επίσης, συζητήθηκαν προτάσεις και ιδέες για την αποφυγή πιθανών τεχνικών και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που συνήθως συνοδεύουν την κατασκευή μεγάλων δημόσιων έργων, ώστε να τηρηθούν, χωρίς παρεκκλίσεις, τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα που προβλέπονται στη συμφωνία με την ΕΤΕπ.
Μετά τις συναντήσεις, η κα. Ουσουλτζόγλου προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Σε μια περίοδο οικονομικής στασιμότητας, το Επενδυτικό Σχέδιο του Δήμου Βέροιας, μέρος του οποίου θα χρηματοδοτηθεί από την ΕΤΕπ, αποτελεί σημαντική πνοή στην προσπάθεια που καταβάλουμε για την τόνωση της τοπικής οικονομίας, την εξασφάλιση βιώσιμων θέσεων απασχόλησης και την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών στην περιοχή μας. Στην κατεύθυνση αυτή, αναζητούμε τη συναίνεση των επαγγελματικών φορέων και των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, ώστε να καταστούμε όλοι κοινωνοί της σπουδαιότητας του εγχειρήματος που θα φέρει ζεστό χρήμα στην περιοχή. Το στοίχημα αυτό θα το κερδίσουμε μαζί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...