Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2011

Γονείς και Τουριστικοί Πράκτορες υπήρξαν θύματα των λαθών του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Η κυβέρνηση δίνει λύση με νομοθετική ρύθμιση


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΚΟΝΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε στην μεταφορά των μαθητών του νομού μετά την διακοπή των εργασιών από τους ιδιώτες ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, ο βουλευτής Ημαθίας Θανάσης Γικόνογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Γι ακόμα μια φορά λάθη και παραλείψεις που χαρακτήριζαν την Διοίκηση της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ειδικότερα τη λειτουργία του τ. Νομάρχη και νυν Αντιπεριφερειάρχη Κ. Καραπαναγιωτίδη, οδηγούν την τοπική κοινωνία σε αδιέξοδο.
Αυτή τη φορά όμως, δεν πρόκειται απλά για τις γνωστές ανέξοδες υποσχέσεις ενός Νομάρχη που έχει συνηθίσει να μένει στο απυρόβλητο μέσα από επικοινωνιακά τεχνάσματα. Τώρα πλέον έχουμε να κάνουμε με μια Διοίκηση που φέρει τον τίτλο του Αντιπεριφερειάρχη στο πρόσωπο του κ. Καραπαναγιωτίδη, ο οποίος συνεχίζει να διαχειρίζεται τα κοινά, όχι απλά αποφεύγοντας τις πραγματικές του ευθύνες, αλλά μεθοδεύοντας καταστάσεις σε τρόπο ώστε, για τις δικές του λανθασμένες πράξεις να έρχονται σε αντιπαράθεση δυο καθ όλα άξιες επαγγελματικές ομάδες (ΚΤΕΛ - Τουριστικοί πράκτορες) και ταυτόχρονα επιχειρεί να στρέψει τους γονείς και την κοινή γνώμη συνολικά σε βάρος της κυβέρνησης.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ
Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι ο Αντιπεριφερειάρχης, λίγο πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου ως Νομάρχης οδήγησε εξ αιτίας λαθών της δικιά του Διοίκησης (που δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά...), την δημοπράτηση της μεταφοράς των μαθητών σε αδιέξοδο και έθεσε σε ομηρία τον κλάδο των τουριστικών πρακτόρων, οι οποίοι από τις αρχές της σχολικής χρονιάς διενεργούν δρομολόγια μεταφοράς μαθητών χωρίς να έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση όπως προβλέπει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στον οποίο έλαβαν μέρος.
Στην πραγματικότητα συνέβαιναν τα εξής:
1. Όλους αυτούς τους μήνες οι τουριστικοί πράκτορες εκτελούσαν ένα έργο δίχως την παραμικρή νομική κάλυψη (με ότι αυτό συνεπάγεται...), χωρίς να γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα του διαγωνισμού στον οποίο μειοδότησαν κρίθηκε αμετάκλητα άκυρο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, επειδή η Διοίκηση της Νομαρχίας έκανε τραγικά λάθη στη διεκπεραίωση της διαδικασίας!
2. Οι τουριστικοί πράκτορες ξεγελάστηκαν όλους αυτούς τους μήνες πιστεύοντας τις υποσχέσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ότι το θέμα είναι... τυπικό και θα ξεπεραστεί εύκολα. Αυτό που άκουγαν όλο αυτό το διάστημα, ήταν αόριστες διαβεβαιώσεις και αιχμές σε βάρος του Υπουργείου το οποίο υποτίθεται ότι κωλυσιεργεί.
Ως εκ τούτου:
Οι Τουριστικοί πράκτορες δεν θα μπορούσαν να πληρωθούν τα δρομολόγια που εκτέλεσαν, γιατί ποτέ δεν υπογράφηκε η σύμβαση εξ αιτίας των λαθών της Διοίκησης του νομού. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει το κράτος να προχωρήσει σε νέες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να μπαλωθούν οι προχειρότητες του Αντιπεριφερειάρχη.

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΗΘΗΚΕ
Προσωπικά, γνωρίζω εδώ και ένα δεκαήμερο ότι έχει ήδη δρομολογηθεί από το Υπουργείο η λύση στο πρόβλημα που δημιούργησε η Διοίκηση του νομού μας και έχω ενημερώσει σχετικά τους άμεσα ενδιαφερόμενους (Τουριστικούς Πράκτορες) με τους οποίους είχα συνεργασία για τη σωστή ενημέρωση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ντόλιου, από τον οποίο είχα λάβει και τη σχετική διαβεβαίωση. Απόδειξη του ότι το πρόβλημα δεν ήταν καθόλου τυπικό, όπως ήθελε να το παρουσιάζει ο κ. Καραπαναγιωτίδης, αλλά αρκούντως ουσιαστικό και σοβαρό, είναι το γεγονός ότι για την επίλυση του απαιτείται ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ρύθμιση και όχι απλά κάποια υπουργική απόφαση.
Σε αυτό το διάστημα αντί να δημοσιοποιήσω τα της θετικής έκβασης της υπόθεσης, προτίμησα να περιμένω για να δω ποια θα ήταν η αντίδραση του κ. Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του, έδειξε ότι προτιμά να κρύβεται στον φυσικό του χώρο, που δεν είναι άλλος από το γνώριμο καταφύγιο της "ένοχης σιωπής".

Η ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ
Τι άλλο άλλωστε να έκανε, αφού δεν έχει κάτι να απαντήσει στο ερώτημα:
1. Τι έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης όλους αυτούς τους μήνες για να δοθεί λύση στο πρόβλημα πριν τραβήξουν τα χειρόφρενα των λεωφορείων τους οι Τουριστικοί πράκτορες;
Και η απάντηση σκληρή μεν αληθινή δε: ΤΙΠΟΤΑ!
Πρώτο αποτέλεσμα της μεθοδευμένης απραξίας του κ. Καραπαναγιωτίδη είναι να διακοπεί η μεταφορά ων μαθητών και να επικρατήσει σύγχυση στους γονείς οι οποίοι δεν γνώριζαν προς ποια κατεύθυνση να στραφούν για να διεκδικήσουν το δικαίωμα της ασφαλούς μεταφοράς των παιδιών τους στα σχολεία.
Δεύτερο αποτέλεσμα ήταν να αλληλοσπαράσσονται δυο επαγγελματικές ομάδες μέσα στο νομό και άνθρωποι που θα έπρεπε να συνεργάζονται να καταλήγουν σε μια ατέρμονη διαμάχη.
Και μέσα σε αυτή τη σύγχυση, με τους αγανακτισμένους πολίτες (λεωφορειούχους και γονείς) να φωνάζουν και να κατεβαίνουν στους δρόμους και τις πλατείες, αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο η μικροπολιτική σκοπιμότητα την οποία υπηρετεί με αξιοθαύμαστη πίστη ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, που ως πρωταρχικό του έργο έχει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης την οποία διαρκώς προσπαθεί να στρέφει σε βάρος της κυβέρνησης για να νίπτει ο ίδιος ως άλλος "Πόντιος Πιλάτος" τα χείρας του.

Ως βουλευτής Ημαθίας, που παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις, είχα την υποχρέωση να εκφράσω την αλήθεια, για να λάβει τέλος η παραπληροφόρηση και να γνωρίζουν οι αγανακτισμένοι συμπολίτες μας προς ποια κατεύθυνση οφείλουν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους.

Με τιμή
Θανάσης Γικόνογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...