Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Δήλωση του βουλευτή Πέλλας κ. Γεώργιου Καρασμάνη.


Ο Γραμματέας Αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Πέλλας, κ. Γιώργος Καρασμάνης, επισκέφθηκε επικεφαλής κλιμακίου την 21η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων & Εξοπλισμού (DETROP 2011) στη Θεσσαλονίκη. Μετά το πέρας της επίσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


        «Αβοήθητος, όπως άλλωστε και ολόκληρος ο αγροτικός τομέας της χώρας μας, παραμένει ο κλάδος της μεταποίησης, συσκευασίας, τυποποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών, εν μέσω μιας πολύ δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.
        Ο τομέας που απορροφά το μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, βρίσκεται σήμερα σε πολύ δύσκολη θέση, εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, του υψηλού κόστους του χρήματος, της απουσίας ουσιαστικής επενδυτικής και εξαγωγικής πολιτικής και γενικότερα της αδυναμίας στήριξης από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία.
        Και όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που όλοι, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε διεθνές επίπεδο, αποδέχονται πως αγροτική παραγωγή και μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών μπορούν και πρέπει, σε αγαστή συνεργασία, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στη δημιουργία σημαντικής προστιθέμενης αξίας, αλλά και στην εξασφάλιση των διατροφικών αναγκών του ολοένα και αυξανόμενου πληθυσμού της Γης.
        Εάν η κατάσταση, που βιώνουν σήμερα οι ελληνικές επιχειρήσεις ειδών διατροφής συνεχιστεί, τότε -πολύ γρήγορα- θα φανούν οι επιπτώσεις της και στον πρωτογενή τομέα, στους αγρότες και στον κόσμο της υπαίθρου.  
        Καλούμε την κυβέρνηση να αποτινάξει από πάνω της την αδράνεια και την αδιαφορία και να στηρίξει, με κάθε πρόσφορο μέσο, την αλυσίδα παραγωγής διατροφικών προϊόντων, που μπορεί σήμερα να παίξει καταλυτικό ρόλο στην οικονομική επιβίωση και ανάπτυξη του τόπου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...