Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ; ΡΩΤΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣΕύλογα ερωτήματα θέτουν οι αγρότες ροδακινοπαραγωγοί που μένουν ακόμα απλήρωτοι από την περσινή παραγωγή και βλέπουν τους βουλευτές και τους άλλους θεσμικούς παράγοντες της Ημαθίας να τυρβάζουν περί άλλων και να μη νοιάζονται για το δικό τους θέμα.
Βέβαια,και οι ίδιοι θα πρέπει να σταματήσουν τις δημόσιες σχέσεις με τους βουλευτές και τους παράγοντες και να βγουν και να καταλογίσουν ευθύνες αναφερόμενοι σε πρόσωπα και πράγματα. Όχι γενικές ανακοινώσεις και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.


Η ανακοίνωση είναι: «Πλησιάζει το Πάσχα και οι ροδακινοπαραγωγοί παραμένουν ακόμα απλήρωτοι. Η χαμηλή περσινή τιμή του βιομηχανικού ροδάκινου σε συνδυασμό με την αδυναμία αποπληρωμής αρκετών βιομηχανιών έχουν φέρει τους αγρότες σε απόγνωση.
Στο υπουργείο συμφωνήθηκε η τιμή να είναι 20 + 3 λεπτά ανά κιλό προϊόντος . Προκύπτει εύλογα το ερώτημα, τι θα γίνει με τα υπόλοιπα απλήρωτα αλλά και με τα 3 λεπτά που θα δινόντουσαν τον Μάρτιο όπως είχαν υποσχεθεί οι βιομηχανίες;
Ξεκινά η νέα καλλιεργητική περίοδος και είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι οι παραγωγοί αδυνατούν οικονομικά να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της νέας περιόδου. Η χρονιά που πέρασε ήταν καταστροφική και δεν απολογήθηκε κανείς.
Που είναι οι βουλευτές του νομού; ποιος θα στηρίξει την τάξη των αγροτών σε αυτή την δύσκολη συγκυρία; ποια είναι η αλληλέγγυα προσπάθεια των δημαρχών και των δημοτικών συμβουλίων; είναι τελικά ακέφαλος ο νομός Ημαθίας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...