Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

«Μια μέρα για το Δέλτα»


Δεκάδες εθελοντές και ομάδες συμμετείχαν χθες, Κυριακή 13 Μαρτίου, στην πρώτη εκδήλωση εθελοντικών καθαρισμών της εκστρατείας «Μια μέρα για το Δέλτα», που έγινε στο Καλοχώρι. Το κέφι και ο ενθουσιασμός περίσσεψαν στην εκδήλωση αυτή, όπου περισσότεροι από τριακόσιοι εθελοντές, μικροί και μεγάλοι, από τη Θεσσαλονίκη, το Καλοχώρι και τους γύρω οικισμούς κατόρθωσαν μέσα σε λίγες ώρες να αλλάξουν την όψη του Εθνικού Πάρκου στο παράκτιο τμήμα του Καλοχωρίου και στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Γαλλικού Ποταμού.

Οι Πολύχρωμοι Ποδηλάτες, οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης, το WWF Θεσσαλονίκης, ο Όμιλος Ουνέσκο Νέων Θεσσαλονίκης, το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο Φωτογραφικός Όμιλος ΑΠθ ήταν μαζί μας.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην πλατεία Καλοχωρίου με μία παράσταση με πολύ κέφι που έδωσε για τα παιδιά η ομάδα «Παιδιά εν δράσει», ενώ οι φωτογράφοι του Φωτογράφοι πραγματοποίησαν το δικό τους ακτιβιστικό χάπενινγκ τοποθετώντας στον κεντρικό δρόμο του Καλοχωρίου φωτογραφίες από το Εθνικό Πάρκο.
Οι εθελοντικοί καθαρισμοί θα συνεχιστούν για τρεις ακόμη Κυριακές, ξεκινώντας από το παράκτιο τμήμα του Δέλτα Αξιού, στη Χαλάστρα, την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαρτίου. Στις 10 το πρωί. Στη μία θα ακολουθήσει και πάλι παράσταση με ζογκλέρ και ξυλοπόδαρους με τα «Παιδιά εν δράσει», στη πλατεία της Χαλάστρας.
Η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών «Μια μέρα για το Δέλτα πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με την υποστήριξη του Δήμου Δέλτα.
Πληροφορίες: 2310 794811, www.axiosdelta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...