Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΟΙ ΗΜΑΘΙΩΤΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ»


 Με διακρίσεις για την Βέροια και την Ημαθία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 στην Αθήνα η 28η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ». Σε αυτή την τελική φάση των Πανελλήνιων Μαθηματικών Διαγωνισμών συμμετείχαν έντεκα μαθητές από την Ημαθία και για άλλη μια χρονιά σημειώθηκαν μεγάλες επιτυχίες από τους μαθητές μας.

Από τους χιλιάδες μαθητές που πήραν μέρος στον μαθηματικό διαγωνισμό «Ο Θαλής» μόνο τετρακόσιοι περίπου κατόρθωσαν να συμμετάσχουν στον «Αρχιμήδη» και μόλις 54 διακρίθηκαν. Σε αυτούς τους επίλεκτους μαθητές επέτυχαν να διακριθούν δύο παιδιά της Ημαθίας.
Διακρίθηκαν με χάλκινο μετάλλιο ο Ορφανίδης Αθανάσιος (μαθητής του 5ου Λυκείου Βέροιας) στην κατηγορία από 15,5 έως 18 ετών και ο Ξενιτίδης Αναστάσιος (μαθητής του 6ου Γυμνασίου Βέροιας) στην κατηγορία μέχρι 15,5 ετών.
Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ συγχαίρει θερμά τους δύο μαθητές και εύχεται κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσουν και στο μέλλον να μας κάνουν υπερήφανους με τις διακρίσεις του. Συγχαίρει επίσης τους γονείς, τα σχολεία και τους καθηγητές που είναι αρωγοί και ενισχυτές της προσπάθειας τους.
Ακόμα, συγχαίρει και τα έντεκα ταλαντούχα παιδιά από την Ημαθία για την προσπάθειά τους στην 28η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Αγωνίσθηκαν στο τελικό στάδιο ενός μαθηματικού διαγωνισμού όπου οι μαθητές που συμμετέχουν διακρίνονται για τις ιδιαίτερες μαθηματικές δεξιότητες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους μαθητές που διακρίθηκαν στον «Αρχιμήδη» και θα αποτελέσουν μέλη της εθνικής ομάδας των μαθηματικών φοίτησαν στο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο της Ημαθίας.
Αυτό το γεγονός χαροποιεί ιδιαίτερα την Μαθηματική κοινότητα της Ημαθίας και δίνει δύναμη και ενθάρρυνση στη Διοικούσα Επιτροπή για την διοργάνωση από 31 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2011 του 5ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας.
Ο Πρόεδρος
Λευτέρης Ασβεστόπουλος
Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Ντέλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...