Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Συλλαλητήριο σήμερα διοργανώνει το εργατικό κέντρο Νάουσας στην κεντρική πλατεία για το νοσοκομείο και τα σχολεία.


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Μάρτης, 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ, ώρα: 7.00 μ.μ. στην Πλατεία

ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

Απαντάμε δυναμικά. Απειθαρχία – ανυπακοή.
Να καταργηθεί κάθε πληρωμή στα νοσοκομεία.

Οι εξελίξεις στον τομέα της υγείας είναι ραγδαίες. Στόχος της κυβέρνησης είναι η λειτουργία των νοσοκομείων με έσοδα και κέρδος.
Στη λογική αυτή είναι και το «Σύμφωνο για το Ευρώ», στο οποίο συμφώνησαν οι «17» της Ευρωζώνης. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρει ότι: «Είναι απαραίτητο να ευθυγραμμιστεί η ηλικία συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο ζωής, να μειωθούν τα συστήματα πρόωρης συνταξιοδότησης και να αξιοποιηθούν στοχευμένα κίνητρα για την παραμονή στην εργασία των μεγαλύτερων εργαζομένων». Όπως και στην πρώτη έκδοση του Συμφώνου, τα όρια ηλικίας συνδέονται με το στατιστικό προσδόκιμο ζωής, οδηγώντας αυτόματα σε διαρκή παράταση του εργάσιμου βίου. Ανάλογες αναφορές γίνονται και στην ανάγκη του κεφαλαίου να μειωθεί η κρατική συμμετοχή στις υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας, να μετατραπούν σταδιακά σε επιχειρήσεις.

Η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, το χαράτσι των 5€ συνδέεται με την μετατροπή τους σε επιχειρήσεις, γίνεται με τη λογική του «κόστους – κέρδους» και σχετίζεται με τις άγριες περικοπές των κρατικών δαπανών. Οι περικοπές δε γίνονται γιατί υπάρχει σπατάλη, αλλά για να χρηματοδοτηθούν ακόμα περισσότερο οι επιχειρηματίες.

Αξιοποιούν την κρίση για να χτυπηθεί το λαϊκό δικαίωμα στην υγεία.

Κανείς μας δεν έχει δικαίωμα να αδιαφορήσει για αυτήν την κατάσταση, που επιδεινώνεται δραματικά, ως αποτέλεσμα της πολιτικής ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ. Να μην γίνουμε συνένοχοι αυτής της πολιτικής. Αυτή η πολιτική έχει διαμορφώσει επικίνδυνη κατάσταση σε βάρος των ασθενών και εργαζομένων στα «δημόσια» νοσοκομεία.
Εκτός από τις μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό σε Νοσοκομείο – ΙΚΑ σημειώνονται μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα και αναλώσιμα υλικά (σύριγγες – γάντια – γάζες – εργαλεία κλπ). Υλικά που είναι απαραίτητα σε χειρουργεία που αναγκαστικά αναβάλλονται και δεν πραγματοποιούνται ή διώχνονται σε άλλα νοσοκομεία.

Εκατοντάδες άνεργοι – απολυμένοι δεν έχουν να πληρώσουν και δεν έχουν δικαίωμα πρόσβασης σε γιατρό και φάρμακα. Πάνω από 40 εργολαβικοί εργαζόμενοι σε ΙΚΑ – Νοσοκομείο εργάζονται για 280 ή 320€ τον μήνα με το πιστόλι στον κρόταφο (με το νέο νόμο και άλλες υπηρεσίες θα δοθούν σε ιδιώτες).
Εντατικοποιήθηκε η εργασία σε νοσηλευτές, προσωπικό, μειώνονται οι μισθοί τους και οι λίγοι γιατροί είναι αναγκασμένοι να εξετάζουν μεγάλο αριθμό ασθενών.

Εργαζόμενε – αγρότη – αυτοαπασχολούμενε – νέε – γυναίκα,
Μην αποδέχεσαι την αντίληψη ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πληρώνουν για να έχουν περίθαλψη. Τα έχουμε ήδη πληρώσει από τον τεράστιο πλούτο που παράγουμε και το κλέβουν οι πλουτοκράτες.
Σε αυτήν την αντίληψη συμφώνησε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου και άλλων φορέων της περιοχής μας, γι’ αυτό αρνήθηκαν την πρόταση μας για:
  • Κατάργηση των 5€
  • Να μετατραπούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι σε μόνιμο προσωπικό του νοσοκομείου
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που μετέτρεψε τα νοσοκομεία σε ιδιωτικά ιατρεία
  • Να επανδρωθούν Νοσοκομείο και ΙΚΑ με γιατρούς, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό με βάση τις ανάγκες μας.
  • Δημόσια – δωρεάν υγεία – πρόνοια για όλους

Καμιά εμπιστοσύνη στους συμβιβασμένους.
Γυρίστε την πλάτη και απορρίψτε την πολιτική του κέρδους, της ανταγωνιστικότητας και ιδιωτικοποίησης της υγείας – πρόνοιας.
Είναι η μόνη τίμια στάση απέναντι στον εαυτό σας και στην οικογένεια σας.

Παλεύουμε:
Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών. Κανένας άνεργος ή ανασφάλιστος που δεν έχει βιβλιάριο ασθενείας, χωρίς δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο ίδιος και η οικογένειά του.
Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα υγείας πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τους εργοδότες. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία και την πρόνοια!
Να κοινωνικοποιηθούν τα μονοπώλια της υγείας, του φαρμάκου, της Βιοϊατρικής τεχνολογίας, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν λαϊκό σύστημα υγείας, υποταγμένο στις λαϊκές ανάγκες και όχι στις ανάγκες κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι στους εργολάβους, και με ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι επικουρικοί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να απορριφθούν όλες οι αποκλειστικές νοσηλεύτριες από το δημόσιο σύστημα υγείας.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ, ώρα: 7.00 μ.μ. στην Πλατεία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑΟΥΣΑΣ

Μάρτης, 2011
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ, ώρα: 7.00 μ.μ. στην Πλατεία

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχωράει σε «πογκρόμ» κατάργησης σχολείων, με πρόσχημα «την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, την αξιοποίηση των υποδομών και την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας, την παιδαγωγική λειτουργία των σχολείων». Στην ίδια λογική συντάσσεται η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, φορέων και συλλόγων της περιοχής. Στο δήμο Νάουσας κλείνουν το δημοτικό σχολείο του Γιαννακοχωρίου και το γυμνάσιο της Μαρίνας. Το 1ο δημοτικό συγχωνεύεται με το 2ο δημοτικό σχολείο Νάουσας. Το 6ο δημοτικό σχολείο από 8θέσιο γίνεται 7θέσιο και το 10ο δημοτικό από 8θέσιο γίνεται 7θέσιο.
Για ποια παιδαγωγική μιλάνε; Την παιδαγωγική του σχολείου της αγοράς, της ταξικής διαφοροποίησης, της επέλασης των χορηγών, της κατάρτισης και των δεξιοτήτων, της σχολικής διαρροής. Την παιδαγωγική αυτή, την απορρίπτουμε!
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΟΝΙΟΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ! Πρόκειται για συνέχιση της βάρβαρης, αντεργατικής πολιτικής που, στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα ό,τι έχει να κάνει με τις λαϊκές ανάγκες.
Ας αναρωτηθούν οι εργαζόμενοι: γίνεται αυτοί που ρημάζουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, να νοιάζονται για τη μόρφωση των παιδιών της; Επιδιώκουν να στοιβάξουν τα παιδιά, σε πολυδύναμα σχολεία, που θα παράγουν μαζικά ευέλικτους, καταρτίσιμους εργαζόμενους, σχολεία που θα μπορούν να προσελκύουν χορηγούς.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει ακόμα πιο ταξικό το «νέο σχολείο» της αγοράς. Δίνει νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.
Η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Νάουσας συμφώνησε και υλοποιεί απαρέγκλιτα τον «Καλλικράτη» που προβλέπει και κλείσιμο σχολείων. Γι’ αυτό δεν κάνουν καμιά αναφορά για τα σχολεία της αγοράς, την επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση, τις κατευθύνσεις της ΕΕ για το περιεχόμενο της γνώσης, το σύστημα πρόσληψης των εκπαιδευτικών κ.α.

Όχι άλλη αναμονή-καμία ώρα χαμένη-καμία αυταπάτη!
Τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα έχουν τέλος, όσο το κεφάλαιο παραμένει απείραχτο και όσο η αντίσταση του λαού δε δυναμώνει. Οι θυσίες ούτε τέλος, ούτε αποτέλεσμα έχουν για το λαό.

Οι μόνες θυσίες που έχουν προοπτική για το λαό, είναι αυτές του αγώνα!
Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. ΔΟΕ-ΟΛΜΕ-ΟΙΕΛΕ, είναι μέρος του προβλήματος! Δεν μπορούν και δεν θέλουν να οργανώσουν την ενιαία λαϊκή αντεπίθεση.

Από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς, ταξικά συνδικάτα,
να κάνουν δική τους υπόθεση και αυτή τη μάχη.

Απορρίπτουμε
Τη νέα διοικητική δομή -το νέο ολοήμερο σχολείο-τη διαφοροποίηση του προγράμματος στο επίπεδο της Περιφέρειας και του σχολείου-τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων

Διεκδικούμε
Σύγχρονα δημόσια σχολεία με μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
Καμία τάξη πάνω από 20 μαθητές.

Παλεύουμε
Ενάντια στο κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις σχολείων
Για κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην παιδεία- Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους
Για δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή-Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο, χωρίς ταξικές και φυλετικές διακρίσεις- Δημόσιες δωρεάν επαγγελματικές σχολές και Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση

Πάλη για την παιδεία και την κοινωνία των λαϊκών αναγκών
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΗ, ώρα: 7.00 μ.μ. στην Πλατεία

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...