Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Σχέδια και προτάσεις για Λύκειο στον Κοπανό Ημαθίας.

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Κοπανού ειπώθηκαν σχέδια και προτάσεις όχι μόνο για να μην κλείσουν ή συγχωνευτούν τα γυμνάσια του Δήμου Ανθεμίων και Ειρηνούπολης αλλά να δημιουργηθούν και Λύκεια. Μίλησαν ο βουλευτής κ. Σιδηρόπουλος , ο αντιπεριφερειάρχης κ. Καραπαναγιωτίδης και ο Δήμαρχος κ. Καραμπατζός. Παρόντες περιφερειακοί σύμβουλοι , ο αντιδήμαρχος κ. Αδαμίδης αλλά και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι. Την συνεδρίαση προκάλεσε αίτημα από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων από τα σχολεία που κινδυνεύουν δηλαδή Μαρίνας , Κοπανού και Ειρηνούπολης.

Κάποιοι είπαν πως θα γλιτώσουν τα μεταφορικά οι μαθητές αν δημιουργηθεί Λύκειο στα Ανθέμια αλλά και πάλι θα χρειαστεί λεωφορείο για την μεταφορά των μαθητών. Οι παρούσες εγκαταστάσεις στα γυμνάσια δεν επαρκούν για την στέγαση Λυκείων πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται χρήματα. Όλοι ξέρουμε πως στην παρούσα φάση το κράτος χρήματα δεν έχει ούτε για να πληρώσει τα τρέχοντα πόσο μάλλον για την δημιουργία νέων σχολείων.
Φυσικά οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου έδωσαν την υπόσχεση πως θα κάνουν ότι είναι δυνατό και θα στηρίζουν τα αιτήματα των γονέων.

Εμείς σαν Blog θα προτείνουμε το άλλο. Λεφτά για να γίνουν νέα Λύκεια της προκοπής δεν υπάρχουν και το ξέρετε. Είναι προτιμότερο να υπάρχουν λίγα Λύκεια που όμως θα έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά το κάτι παραπάνω. Είναι προτιμότερο να είναι δωρεάν η μεταφορά των μαθητών  , να παρέχεται δωρεάν κάποιο κολατσιό στους μαθητές , να γίνετε σωστή δουλειά στην ενισχυτική διδασκαλία και οι μαθητές να μην πληρώνουν φροντιστήρια. Όσοι μαθητές έχουν πρόβλημα οικονομικό να ενισχύονται με εχεμύθεια , το σχολείο να τους παρέχει ακόμα και την τσάντα που έχουν αλλά και τα έξοδα τους στις εκπαιδευτικές εκδρομές είτε είναι αυστηρά εκπαιδευτικές είτε ψυχαγωγικές. Και κυρίως πιστεύουμε πως είναι σωστότερο τα παιδιά από τα δημοτικά διαμερίσματα να γνωριστούν μεταξύ τους και να κάνουν νέες φιλίες να μην περιοριστούν στα όρια της Νάουσας ή των Ανθεμίων ή της Ειρηνούπολης. Αυτός είναι ο δικός τους Δήμος . Καλύτερα να επενδύσουμε στους μαθητές παρά σε καινούργια σχολεία που δεν θα μπορούν να παρέχουν ούτε τα στοιχειώδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...