Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

«Συνάντηση της Δημάρχου Βέροιας με το Σύλλογο Υπαλλήλων των Δήμων Ν. Ημαθίας»


Με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Ημαθίας, συναντήθηκε, την Τρίτη 08-02-2011, η Δήμαρχος Βέροιας, Χαρούλα Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του συλλόγου, συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Κώστας Τσιλογιάννης.



Κατά τη συζήτηση, οι εκπρόσωποι του συλλόγου κατέθεσαν τα αιτήματα και τις προτάσεις τους σχετικά με τη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των υπαλλήλων, θέτοντας παράλληλα, τα ερωτηματικά τους για τις προβλεπόμενες από τον «Καλλικράτη» αλλαγές γύρω από το καθεστώς λειτουργίας του δήμου και των δημοτικών επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, έθιξαν το ζήτημα της χρηματοδότησης συγκεκριμένων κοινωνικών προγραμμάτων όπως η υφιστάμενη ανά μαθητή επιδότηση των παιδικών σταθμών, αιτήθηκαν την παραχώρηση δημοτικού χώρου για τη μεταστέγαση των γραφείων του συλλόγου, ζήτησαν τη συμμετοχή τους στη σύνταξη του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, ενώ, μετέφεραν αιτήματα υπαλληλικών ομάδων όπως για παράδειγμα των σχολικών φυλάκων.

Από την πλευρά τους, η κα. Ουσουλτζόγλου και ο κ. Τσιλογιάννης, ενημέρωσαν τα μέλη του συλλόγου ότι ολοκληρώνεται η μελέτη συγχώνευσης των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων του δήμου που προβλέπει λεπτομερώς τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία τους και η οποία θα είναι σύντομα στη διάθεση του συλλόγου για τυχόν παρατηρήσεις και προτάσεις. Επιπλέον, σημείωσαν πως η συνεργασία στην κατάρτιση του Οργανισμού θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, από τη στιγμή που πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η υιοθέτηση ενός λειτουργικού και βιώσιμου οργανωτικού σχήματος.

Όσον αφορά την παραχώρηση προς το σύλλογο χώρου για τη μεταστέγαση του, προτάθηκε η μεταφορά των γραφείων να γίνει σε κάποιο από τα διαθέσιμα κτήρια του δήμου εκτός αστικού κέντρου. Τέλος, υπήρξε η δέσμευση αλλήλων για τη μεταξύ τους συστηματική συνεργασία για την ικανοποίηση των αιτημάτων των υπαλλήλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...