Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η φυσική ομορφιά είναι η καλύτερη συστατική επιστολή!


 Έτσι είπε κάποτε ένας αρχαίος φιλόσοφος και ακόμα και τώρα χιλιάδες χρόνια μετά μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως είχε απόλυτο δίκιο.
Ένα όμορφο παρουσιαστικό είναι σίγουρο πως μπορεί να σου ανοίξει περρισότερες πόρτες σε επίπεδο επαγγελματικό ή πρωσοπικό. Είναι λογικό πως κάποιος που σε βλέπει για πρώτη φορά θα σε κρίνει πρώτα εμφανισιακά. Αν είσαι κομψά ντυμένος ή ντυμένη και προσέχεις τον εαυτό σου σίγουρα θα κερδίσεις πόντους και θα έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρεις αυτό που θέλεις απο τους ανθρώπους γύρω σου.
Σε αρκετές περιπτώσεις θα πρέπει να σκεφτείς πως ναι τα ράσα κάνουν τον παπά. Ένα ντύσιμο κομψό και μοντέρνο θα σε κάνει να φαίνεσαι πιο έξυπνος (τουλάχιστον μέχρι να ανοίξεις το στόμα σου ) και θα σου προσδίδει ένα κύρος. Έτσι στο σύνολο του ένας άνθρωπος που ξέρει να ντύνεται , είναι ευλογημένος απο την φύση με ένα παρουσιαστικό που η πλειοψηφία θα χαρακτήριζε ως γοητευτικό και ξέρει έστω να πεί 3-4 κουβέντες με ευγένεια σίγουρα στην ζωή του θα μπορέσει να ξεπεράσει εμπόδια με μια σχετική ευκολία που άλλοι ή άλλες δεν θα μπορούσαν.
Στον αντίποδα κακά τα ψέμματα όσο ΄΄καλο παιδί΄΄ και να είσαι και ακόμα και αν ο δείκτης νοημοσύνης σου φτάνει τα 200 αν κυκλοφορείς ατημέλητος και μυγίτσες κόβουν βόλτες πάνω απο το κεφάλι σου ε όσες πόρτες και αν χτυπήσετε να έχετε μια συγκρατημένη αισιοδοξία γιατί οι πιθανότητες σας δεν θα είναι και πολλές.
Όλα είναι θέμα εντυπώσεων με ιδιαίτερη σημασία των πρώτων 10 δευτερολέπτων , σε αυτό το χρονικό διάστημα κάποιος σχηματίζει μια γνώμη για έναν άγνωστο άνθρωπο και μεταφράζει ωμά αυτό που βλέπει. Έτσι ενα κομψό άτομο που χαμογελάει συνήθως δίνει την αίσθηση την ευγένεις, της παιδείς και την νοημοσύνης ενώ ένας άνθρωπος ρακένδυτος και βρώμικος δίνει την εντύπωση ενός ανθρώπου περιθωρειακού και ενδεχομένος και επικίνδυνου. Το μάτι μας και ο εγκέφαλος μας κάνει αυτή την αντιστίχιση μηχανικά χωρίς ιδιαίτερη σκέψη δίχως να έχει σημασία αν είναι σωστή ή λάθος.
Με αυτά τα δεδομένα άσχετα με την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο καθένας πρέπει να φροντίζουμε όσο μπορούμε ώστε το παρουσιαστικό μας να είναι πάντα όσο πιο αξιοπρεπές γίνεται. Έτσι αυξάνουμε τις πιθανότητες που έχουμε να βρούμε δουλειά ή να κάνουμε μια καινούργια γνωριμία ή απλά να αλλάξουμε την γνώμη των ανθρώπων γύρω μας προς το καλύτερο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...