Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Το Διαδίκτυο στην Μέση Εκπαίδευση και εφαρμογές του στη Διδακτική των Μαθηματικών και των Θετικών Επιστημών


 Το Παράρτημα Ημαθίας της Ε.Μ.Ε. στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την ανάπτυξη της Μαθηματικής Παιδείας στον Νομό μας και παράλληλα την επιμόρφωση και ανάπτυξη των διδακτικών δεξιοτήτων των μελών του, συνδιοργανώνει με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Μαθηματικού Τμήματος του Α.Π.Θ. και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ημαθίας, σεμινάριο με θέμα το διαδίκτυο στην Μέση Εκπαίδευση και εφαρμογές του στη διδακτική των Μαθηματικών και των Θετικών Επιστημών.

Στο σεμινάριο έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα μέλη της Ε.Μ.Ε. Ημαθίας. Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί άλλων κλάδων των θετικών επιστημών.
Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν έως και τριάντα (30) εκπαιδευτικοί και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Στόχοι του σεμιναρίου είναι: α) η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για το ρόλο του διαδικτύου στη Μέση Εκπαίδευση με έμφαση στα Μαθηματικά και η ενημέρωση – εκπαίδευση στη γλώσσα MathML και β) η συνεργασία του ΠΜΣ στην Επιστήμη του Διαδικτύου του Μαθηματικού τμήματος του Α.Π.Θ. με το εκπαιδευτικό δυναμικό της Μέσης Εκπαίδευσης της Ημαθίας.
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι συνολικά δώδεκα (12 ) ώρες μοιρασμένες σε τρεις Κυριακές (3x4) σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Κυριακή 13 Μαρτίου 2011 (Από 10:00 έως και 14:00)
  1. Ο ρόλος του διαδικτύου στη Μέση Εκπαίδευση (νέες δυνατότητες και κίνδυνοι)
  2. Διαδίκτυο και Μαθηματικά
  3. Παρουσίαση της MathML
Κυριακή 20 Μαρτίου 2011 (Από 10:00 έως και 14:00)
  1. Εκπαίδευση στη MathML
  2. Στατιστική Επεξεργασία
Κυριακή 8 Μαΐου 2011 (Από 10:00 έως και 14:00)
  1. Παρουσίαση εργασιών
  2. Απολογισμός, συζήτηση, αξιολόγηση και προτάσεις βελτίωσης του σεμιναρίου
  3. Απονομή βεβαιώσεων φοίτησης.
Το σεμινάριο παρέχεται δωρεάν στους καταρτιζόμενους και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του ΠΜΣ (στο κτίριο των πρώην σφαγείων της Βέροιας). Όσοι ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης από τους φορείς που το συνδιοργανώνουν.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει, για τις ανάγκες των μαθημάτων, να διαθέτουν φορητό υπολογιστή.
Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα καταθέσουν αίτηση εγγραφής έως και την Πέμπτη 10 Μαρτίου στο Παράρτημα της Ε.Μ.Ε. Ημαθίας, με FAX στο 2331067174 ή mail στη διεύθυνση mathima0@gmail.com .
Περισσότερες πληροφορίες καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10:00 – 12:00 και 18:00 – 20:00 στο τηλέφωνο 2331067107.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...